Reisprogramma Muyuna Amazon Lodge Iquitos

1
1

1: Iquitos - Muyuna Lodge

Vandaag start uw 4-daagse bezoek aan de Amazone. Op de luchthaven van Iquitos wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van de sfeervolle en authentieke Muyuna Lodge. Per boot reist u in ongeveer 3 uur naar de lodge waar uw programma voor de komende dagen zal worden besproken. Bij uw verblijf in de Muyuna Lodge zijn alle maaltijden, excursies en transfers inbegrepen.

Na de lunch start een prachtige boottocht naar het Sapote meer. Het gebied is de natuurlijke habitat voor vele vogelsoorten waaronder papegaaien, jacana’s, ijsvogels, reigers, patrijzen, duiven, aalscholvers en anhima’s. De tocht voert verder naar het Moena meer waar regelmatig luiaards en verschillende soorten apen te zien zijn. Na zonsondergang keert u weer terug naar de lodge voor het diner. ’s Avonds staat er een interessante zoektocht naar kaaimannen, nachtvogels en zoogdieren op het programma per boot.

  • ★★★ Muyuna Amazon Lodge (3n)

Muyuna Amazon Lodge

2
2

2: Amazone

Na een vroeg ontbijt maakt u een mooie boottocht naar Lake Casha, een minder toegankelijk gebied. De hoogte van de rivier zal bepalen of het stuk geroeid of gewandeld moet worden. Bij het meer heeft u grote kans om wederom vele soorten vogels en apen te observeren.

In de middag gaat u vissen op piranha’s. Bij deze meren treft u een typische klimplant, favoriet van de pre-historisch ogende Hoatzin vogel en met een beetje geluk ziet u deze bijzondere vogel.

In de avond staat er nog een leuke wandeling op het programma in de directe omgeving van de Muyuna Lodge. Uw gids zal u attent maken op al het aanwezige dierenleven.

3
3

3: Amazone

Na een vroeg ontbijt start een prachtige wandeling met uw gids in de directe omgeving van de lodge. De enorme variëteit aan flora en fauna zal u doen verbazen.

In de middag bezoekt u het jungledorpje San Juan de Yanayacu, waar u kennis kunt maken met de lokale bevolking en een kijkje kunt nemen in het dagelijks leven. In de namiddag keert u weer terug in de Muyuna Lodge.

Na het diner staat er nog een mooie tocht per boot op het programma. Na zonsondergang produceren alle dieren een overweldigend geluid, wat zeker vanaf de rivier nog beter tot u door zal dringen.

4
4

4: Muyuna Lodge - Iquitos

Vanochtend trekt u er met een boot op uit in de vroege ochtend om te zoeken naar de roze en grijze rivierdolfijnen, een hoogtepunt van uw bezoek aan de Amazone van Peru! Deze enorm zeldzame dieren komen maar in enkele delen van het gigantische Amazonegebied voor.

Na de lunch komt uw verblijf in de Muyuna Lodge tot een einde. Per boot reist u weer terug naar Iquitos. Vanaf de haven is een transfer verzorgd naar de luchthaven, waar dit arrangement tot een einde komt.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat