Reisprogramma Pandaw Mekong Cruise Laos

1
1

Dag 1: Vientiane & vertrek

Vandaag start uw 11-daagse Pandaw Mekong Cruise Laos waarbij u van Vientiane naar Chian Sean reist. Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de pier gebracht waar u aan boord gaat van de RV Laos Pandaw (of soortgelijk). Na een heerlijke lunch bezoekt u de hoogtepunten van Vientiane waaronder de gouden Pha That Luang stoepa, de Sisaket tempel en het Phatuoxay monument. Aan het einde van de middag gaat u weer aan boord en onder het genot van een smakelijk diner vaart het schip in noordoostelijke richting. U overnacht vandaag aan boord nabij Vientiane.


  • ★★★★ RV Laos Pandaw (10n - vp)

Welkom aan boord!

2
2

Dag 2: Vientiane - Ban Xanakham

Vandaag vaart het schip verder terwijl u kunt genieten van de faciliteiten aan boord. Vanaf het dek heeft u zicht op de passerende rivierdorpjes en de jungle. Indien u het leuk vindt, kunt u vandaag meer leren over de Laotiaanse taal en het Laotiaanse eten. In de middag vindt er een kookdemonstratie plaats op het bovendek. Aan het einde van de middag arriveert het schip in Ban Xanakham waar het schip vannacht voor anker zal gaan.

3
3

Dag 3: Ban Xanakham - Pak Lai

Ook vandaag kunt u van de heerlijke uitzichten genieten terwijl het schip verder over de machtige Mekong vaart. In de middag arriveert u in Pak Lai, een stad waar u veel koloniale gebouwen terugziet uit de Franse tijd. Het stadje heeft een bruisende lokale markt waar u erg veel verschillende lokale producten kunt vinden.

4
4

Dag 4: Ban Park Bor

’s Ochtends brengt u al wandelend een bezoek aan een Kham dorpje, gelegen aan de oevers van de jungle. U komt meer te weten over de levensstijl en traditionele klederdracht van deze Khamo stam. Eenmaal weer terug aan boord passeert de boot de Xayaburi dam. Het doel van deze dam is om in de toekomst hydro-elektrische stroom op te wekken.

5
5

Dag 5: Ban Mouang Khai & Luang Prabang

In de ochtend brengt u een bezoek aan een Hmong dorpje. De Hmong is een volkje dat van oorsprong uit China komt en nog traditionele kleding draagt. Het schip zet koers richting Luang Prabang, nog voordat u in dit mooie stadje arriveert, bezoekt u de Kuang Si waterval. Wellicht wel de mooiste waterval van Zuidoost-Azië door het prachtige felblauwe water. In de middag arriveert u in Luang Prabang waar u ’s avonds over de bruisende avondmarkt kunt struinen. U vindt hier heerlijk eten maar ook heel veel mooie souvenirs.

Kuang Si waterval

6
6

Dag 6: Luang Prabang

’s Ochtends verkent u per tuk-tuk het unieke beschermde centrum van Luang Prabang met haar vele tempels. U bezoekt het nationaal museum, de middag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de stad bezichtigen. Aan het einde van de middag wordt u op het bovendek getrakteerd op een traditionele Laotiaanse dans.

7
7

Dag 7: Pak Ou grotten

Al vroeg in de ochtend staat u op om de bedelprocessie van honderden monniken te aanschouwen. Uiteraard mag u zelf ook een offer aan hun schenken. Deze ochtend gaat u tevens per lokale boot naar de Pak Ou grotten, gelegen op zo’n 25 kilometer ten noorden van Luang Prabang. De grotten staan bekend om de honderden kleine Boeddhabeelden die er opgesteld staan. ’s Avonds kunt u genieten van heerlijke cocktails op het strand aan de Mekong. Later in de avond zet het schip koers verder over de Mekong richting Ban Bo, de volgende bestemming tijdens deze Mekong cruise Laos.

Boeddhabeelden Pak Ou

8
8

Dag 8: Ban Bo - Pak Sit

In de ochtend brengt u nog een bezoek aan een lokaal dorpje. Hierna vaart het schip westelijke richting naar Pak Beng. Pak Beng is een klein dorpje en licht tussen Huay Xai en Luang Prabang in. Pak Beng is een rustig plaatsje en een bekende stop voor boten die vanuit Thailand naar Laos varen (of andersom). Het dorpje heeft een aantal accommodaties en restaurants. U passeert Pak Beng richting Pak Sit en kunt genieten van een prachtige zonsondergang over de Mekong.

9
9

Dag 9: Ban Houayxay

Ook deze ochtend brengt u een bezoek aan een lokaal dorpje waar u meer leert over de manier van leven, hier in het noorden van Laos. Na het bezoek vaart het schip verder door een prachtig landschap gelegen op de grens van Laos en Thailand. U spendeert de avond aan de kant van Laos in het Huay gebied waar u te voet de omgeving verkent.

10
10

Dag 10: Gouden driehoek

Vandaag vaart het schip verder naar de Gouden driehoek, het drielandenpunt van Laos, Thailand en Myanmar. Vroeger stond dit gebied bekent om haar opium, nu is het gebied vooral bekend bij toeristen vanwege het drielandenpunt. Het landschap is bergachtig en kenmerkt zich door de Ruak rivier die hier in de Mekong stroomt. De rivieren vormen een natuurlijke grens tussen de drie landen. Laos licht aan de oostelijke kant van de Mekong, Thailand aan de westelijke kant van de Mekong en Myanmar ten noorden van de Ruak. ’s Avonds zijn er cocktails aan boord en een traditionele dans om de laatste avond aan boord in stijl af te sluiten.

11
11

Dag 11: Einde arrangement

Na het ontbijt gaat u van boord in Chiang Sean. U bezoekt de Gouden Triangel waarbij u ook het opium museum niet mag ontbreken. Hierna einde van uw Mekong cruise Laos arrangement en transfer naar uw volgende accommodatie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat