Reisprogramma Manu National Park Biotrip

1
1

1: Cuzco - Cock-of-the-Rock lodge

Vandaag start uw 6-daagse Biotrip naar het Manu National Park. U wordt ’s ochtend opgehaald bij uw hotel voor een prachtige (maar lange) tocht over land door het nevelwoud naar het punt waar het Andesgebergte over gaat in het Amazonegebied. De komende dagen zijn al uw maaltijden, evenals al het transport en vermelde excursies inbegrepen.

Uw tocht van vandaag voert u door grote contrasten en wordt begeleid door prachtige vergezichten. U passeert twee bergketens tussen de vallei van Cuzco en de Paucartambo vallei. Onderweg maakt u enkele stops bij wat dorpjes en bij ‘chullpas’ (pre-inca graftombes). Alvorens u naar de laaglanden zal reizen, stopt u bij Ajanaco, het hoogste punt van deze rit. Vanaf dit punt heeft u een onvergetelijk uitzicht op de laaglanden voor u. Na een picknicklunch start de doorreis naar beneden door de mysterieuze vegetatie van het nevelwoud. U ziet talloze soorten orchideeën, bromelia’s, grote varens en ook vele vogelsoorten.
In de namiddag arriveert u bij de Cock of the Rock lodge, vernoemd naar Peru’s nationale vogel, waar u vanavond overnacht. Vanaf een observatieplatform kunt u in de namiddag op zoek naar deze bijzondere oranje-gekleurde vogel.

  • Cock-of-the-Rock Lodge (1n)

Cock-of-the-Rock Lodge

2
2

2: Reis naar de Amazonia Lodge

Het is vroeg opstaan vandaag, althans, indien u de grootste kans wilt hebben om de Cock of the Rock nogmaals te bewonderen. Ook bruine kapucijner en wolapen laten zich vaak zien in de vroege ochtend. Na het ontbijt vervolgt u uw tocht over land langs uitgestrekte akkers richting de volgende accommodatie voor vandaag.Rond het middaguur bereikt u Atalaya, een kleine haven waar de Piñipiñi rivier de beroemde Alto Madre de Dios kruist. Vanaf hier gaat de reis dan ook verder over water naar uw volgende bestemming: de Amazonia Lodge. Diezelfde middag heeft u nog de tijd om in de directe omgeving van de lodge op zoek te gaan naar o.a. toekans, ijsvogels en kolibries.  • Manu Learning Centre (1n)
"De reis over land vanuit Cuzco was werkelijk adembenemend. Onderweg naar de Cock-of-the-Rock lodge stak een zeer zeldzame beer de weg over! Onvergetelijk."
Charissa (reisspecialiste Tico)

Manu Learning Centre

3
3

3: Per boot naar het Manu Wildlife Center

‘s Ochtends vroeg maakt u nog een mooie wandeling in de directe omgeving van de lodge alvorens u per boot over de Madre de Dios rivier doorreist naar uw volgende onderkomen. In de loop van de middag arriveert u bij het Manu Wildlife Center, een prachtige en zeer gerenommeerde lodge in het tropische regenwoud.

De rest van de middag bent u vrij om bij te komen van de lange tocht. In de namiddag zijn er vele wandelmogelijkheden op de diverse paden die zijn uitgezet rondom de lodge.

  • ★★★ Manu Wildlife Center (3n)

Manu Wildlife Center

4
4

4: Manu NP

De dag begint vandaag wederom vroeg. Voor zonsopgang reist u per boot stroomafwaarts in ca. 25 minuten naar een grote parkieten en ara zoutlik (in het Engels ook wel ‘Clay Lick’ genoemd). Dit is een zeer indrukwekkend kleurenspektakel van diverse soorten parkieten, papegaaien en de grote ara’s die de klei van de lik eten. In de middag keert u terug naar de lodge voor de lunch.

In de namiddag staat een bezoek aan de Tapir zoutlik op het programma. Vanaf een observatieplatform kunt u het spektakel gadeslaan, gelegen op zo’n 5 meter hoogte.

5
5

5: Manu NP

Vandaag gaat u ‘s ochtends vroeg naar Cocha Blanco, een prachtig meer bedekt met waterlelies. U heeft hier grote kans om vanaf de catamaran de reuze otter te spotten die hier zijn natuurlijke habitat heeft gevonden. Rond lunchtijd keert u weer terug naar de lodge.

Na de lunch bent u vrij. U kunt besluiten de wandelpaden rondom de lodge verder te verkennen. Ook heeft u de mogelijkheid een wandeling naar de nabijgelegen uitkijktoren te maken. Vanaf deze 34 meter hoge toren, als het ware een platform boven de boomtoppen, heeft u spectaculair uitzicht over het regenwoud.

6
6

6: Manu National Park - Puerto Maldonado

Helaas komt uw verblijf in het Manu National Park vanochtend tot een einde. U reist vanochtend in ongeveer 5 uur (deels per boot, deels over land) terug naar de luchthaven van Puerto Maldonado. Vanaf de luchthaven van Puerto Maldonado gaan dagelijks vluchten naar zowel Cuzco of Lima.

Observatietoren

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat