Reisprogramma Luxe zeiltocht Griekenland

1
1

1: Amsterdam - Korfoe

Vandaag vertrekt u met een directe vlucht naar het eiland Korfoe, gelegen ten westen van de Peloponnesos. Na aankomst wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner en met uw gezelschap naar de haven gebracht. Uw schipper, kok en hostess staan u op te wachten voor een warm welkom aan boord.

Nadat u bent uitgepakt en heeft geluncht is er tijd om Korfoe te verkennen. Het multiculturele verleden, de historische monumenten, het schitterende landschap, de azuurblauwe zee en het doorgaans uitstekende weer maken Korfoe tot een bijzonder interessante bestemming. Het eiland was ooit bezit van de Venetianen, de Fransen en de Britten, welke allen hun stempel hebben gedrukt. De oude stad is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en dat is zeker niet voor niets. De Venetiaanse paleizen, forten en publieke gebouwen blenden op unieke wijzen met de lijnen vol schone was, die zich dwars door de kleine steegjes spannen. U wandelt over geplaveide straatjes, aan elkaar verbonden door steile trappen, terwijl u geniet van het typische Griekse straatbeeld.

In de namiddag keert u terug aan boord en maakt u zich klaar voor het diner. De schitterende luxe zeiltocht Griekenland die u de komende dagen maakt gaat nu echt van start!


  • ★★★★★ Serenity Catamaran of vergelijkbaar (7n)

UNESCO werelderfgoed

2
2

2: Korfoe - Paxi

Vandaag zet uw schipper koers naar Paxi, een groen paradijselijk eiland, gelegen ten zuiden van Korfoe. Het is het kleinste Ionische eiland en weet haar bezoekers te betoveren met prachtige landschappen vol met wilde bloemen, miljoenen olijfbomen, wijngaarden en oude windmolens. Daarnaast vindt u op dit kleine eiland rond de 65 kerken, slaperige dorpjes en verborgen grotten.

U brengt vandaag tevens een bezoek aan Antipaxi, wat bekend staat om haar prachtige witte stranden, waarvan Paralia Voutoúmi de mooiste is. Het is de perfecte plek om te ontspannen, zwemmen, of snorkelen in het kraakheldere water.

In de Griekse Mythologie werd Paxi gecreëerd door Poseidon, die met zijn drietand een stuk van Korfoe afsloeg, zodat zijn vrouw Amphitrite een rustig plekje voor haar zelf had.

Paralia Voutoúmi

3
3

3: Paxi - Lefkada

Na het ontbijt vaart u verder richting Lefkada. Dit eiland is anders dan de andere eilanden, omdat het door middel van een drijvende brug verbonden is met het vasteland van Griekenland.

Op het eiland vindt u bergen, veel vegetatie en talloze prachtige stranden. De oostkant staat bekend om haar serene schoonheid en de westzijde om haar ruige schoonheid, vanwege de hoge rotsachtige kust. Historisch gezien was het lot van Lefkada vergelijkbaar met de andere Ionische eilanden: het werd veroverd door de Venetianen, de Turken, de Fransen en de Britten. Belangrijke personen als Aristotelis Valaoritis en Aggelos Sikelianos werden op Lefkada ter wereld gebracht. Lefkada wordt omringd door een groep kleinere, paradijselijke eilanden, waarvan de grootste Meganisi is.

U heeft vandaag uiteraard weer alle tijd om te zwemmen, snorkelen, een watersport te beoefenen en de bovengenoemde eilanden te verkennen.

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit

Nydri

4
4

4: Lefkada - Atokos

De volgende stop is Atokos, een privé-eiland wat in bezit is van een Griekse miljonair. Dit ongerepte eiland is simpelweg paradijselijk. Het is onmogelijk niet gecharmeerd te raken van de witte rotsformaties met aan de voet het rustige azuurblauwe water van One House Bay.

5
5

5: Atokos - Ithaka

Ithaka is het volgende eiland wat u gaat ontdekken. Het eiland is nog redelijk onderontwikkeld en kent een bergachtig landschap, een steile kust, en kleine baaitjes met witte stranden. Het dramatische landschap zal u zonder twijfel charmeren.

Verken de kleine haventjes en idyllische dorpjes. Vathy is de hoofdstad van het eiland en krult prachtig om een idyllische baai. Ithaka staat garant voor schitterende uitzichten, heerlijke geuren, kraakhelder water en een beeldschone natuur. Grote kans dat dit eiland u zal verrassen!

Serene dorpjes

6
6

6: Ithaka - Kefalonia

Kefalonia is het grootste eiland in de Ionische zee en de volgende stop tijdens deze luxe zeiltocht door Griekenland. Het eiland staat net als de andere eilanden bekend om haar adembenemend mooie landschappen. Zeker de berg Ainos draagt bij aan het fantastische uitzicht vanaf zee op het eiland. Gedurende de Byzantijnse periode maakte Kefalonia deel uit de van de provincie Achaia. Het werd veroverd door de Noormannen, de Franken, de Venetianen en de Turken. Het werd samen met de andere Ionische eilanden in 1864 deel van Griekenland.

Kefalonia

7
7

7: Kefalonia - Zakynthos

U vaart verder naar Zakynthos, wat het eindpunt is van deze luxe zeiltocht Griekenland. Dit groene eiland, met vruchtbare valleien heeft een mild klimaat. U vindt hier prachtige zandstranden in afgelegen baaien. Navagio Beach is een van de bekendste stranden van Griekenland en u vindt het hier op Zakynthos. Er zijn ruim 7.000 soorten bloemen te vinden en het is dan ook niet vreemd dat de Venetianen het eiland 'Fioro di Levante' noemde, wat 'Bloem van het Oosten' betekent.

Er wordt veel zorg besteed aan de bescherming van twee bedreigde diersoorten, namelijk de onechte karetschildpad en de monniksrobben. Met een beetje geluk spot u vandaag een schildpad tijdens het snorkelen.

Navagio Beach

8
8

8: Vertrek & Aankomst

Vandaag komt deze prachtige luxe zeiltocht Griekenland tot een einde. U geniet nog eenmaal van een voortreffelijk ontbijt, alvorens u uw spullen pakt en afscheid neemt van de crew. U heeft een transfer naar de luchthaven, vanuit waar u weer terug naar huis vliegt.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat