Reisprogramma Lakutaia Lodge natuurarrangement in Vuurland

1
1

1: Punta Arenas - Puerto Williams - Lakutaia Lodge

U vliegt vandaag met een toestel van Aerovías DAP vanuit Punta Arenas in ca. anderhalf uur naar het Zuid-Chileense plaatsje Puerto Williams, gelegen op het eiland Navarino, ten zuidoosten van het Argentijnse Ushuaia (Vuurland). Tijdens de vlucht heeft u bij mooi weer prachtig uitzicht op het zeer indrukwekkende landschap van dit stukje ‘einde van de wereld’. U vliegt over de Straat van Magelhaen, de Darwin Mountain Range, enkele spectaculaire gletsjers en kleurrijke meren.

Op de kleine luchthaven van de kleine Chileense nederzetting Puerto Williams wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van de lodge voor een korte transfer naar uw verblijfplaats voor de komende dagen, schitterend gelegen aan het Beagle kanaal. U verblijft in de Lakutaia Lodge op basis van volpension. Alle in het programma vermelde excursies zijn inbegrepen.

Vanochtend staat er een spectaculaire rondvlucht (ca. 1 uur) boven Kaap Hoorn op het programma. Na de lunch brengt u een bezoek aan het botanische Omora park, waar u o.a. meer te weten komt over aanwezige flora en de Yamanas, de oorspronkelijke bevolking van dit gebied.

Na het diner kunt u een lezing bijwonen over de historie van Kaap Hoorn, over haar oorspronkelijke bewoners, de ontdekkingsreizigers die dit gebied aandeden, de kolonisatie en missionarissen en uiteraard het Vuurland van tegenwoordig.

  • ★★★ Lakutaia Lodge (3n – vp)

Beagle kanaal

2
2

2: Boottocht Wulaia Bay

Vandaag staat er een schitterende boottocht naar Wulaia Bay op het programma vanuit Puerto Navarino. In Wulaia Bay werd geschiedenis geschreven toen ontdekkingsreiziger Darwin en commandant Fitz-Roy voor het eerst oog in oog stonden met de Yamana indianen. U kunt hier het oude radiostation bezoeken waarin zich een kleine expositie bevindt. U kunt eveneens naar een uitzichtpunt klimmen voor een spectaculair uitzicht op het Beagle kanaal. Aan het eind van de middag keert u terug bij de lodge.

Wulaia Baai

3
3

3: Excursieprogramma Lakutaia Lodge

Vrije dag. Uw excursies voor vandaag zijn inbegrepen en u bepaalt zélf uw programma. U kunt kiezen uit een breed scala aan activiteiten. U kunt uw programma ter plaatse in overleg met de gidsen bepalen en hoeft dit niet vooraf met Tico te bespreken.

Zo kunt u een korte of langere trekking (ca. 1½ tot bijna 3 uur) maken naar het uitzichtpunt Cerro Bandera. U wandelt bergopwaarts gedurende ca. 40 minuten en wordt omringd door Nothofagus beuken, typisch voor Patagonië. Vanuit Cerro Bandera heeft u uiteraard mooi uitzicht op het Beagle kanaal en Vuurland.

Vogelaars kunnen een trekking maken (ca. 2 – 3 ½ uur) naar het strand Gusano. Het beste seizoen voor deze wandeling is november t/m maart).

De lodge verzorgt ook prachtige tochten te paard door het ruige Patagonische landschap. Specifieke ervaring is niet vereist.

4
4

4: Lakutaia Lodge - Punta Arenas / Ushuaia

Vandaag komt een einde aan uw verblijf in dit afgelegen gebied en reist u terug naar de bewoonde wereld. Afhankelijk van uw verdere reisplannen, reist u ofwel per vliegtuig terug naar Punta Arenas (Chili), ofwel per ferry terug naar Ushuaia (Argentinië). Einde van dit arrangement.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat