Logo bg white

Kangaroo Island

3-daags arrangement Australië
Vanaf € 1.450,00 p.p.
Gehele jaar
Jelisa davids
Heeft u vragen?
×

Kangaroo Island excursie

Kangaroo Island is een bijzonder eiland, gelegen op nog geen 16 kilometer van het vasteland van Zuid Australië. Men vermoedt dat het eiland zich zo’n 10.000 jaar geleden heeft afgesplitst van het vasteland en het aanwezige dierenleven heeft zich hier dan ook door de jaren heen rustig kunnen ontwikkelen. U treft op Kangaroo Island dan ook Australië’s belangrijkste diersoorten zoals mierenegels (echidna), wallabies, koala’s en natuurlijk de kangoeroe, waarnaar het eiland uiteindelijk ook is vernoemd. Daarbij huisvest Kangaroo Island zo’n 250 verschillende vogelsoorten en zelfs pinguïns en zeeleeuwen hebben hier de thuisbasis gevonden. Het eiland beschikt over prachtige verlaten stranden, steile kliffen, bijzondere rotsformaties en wordt omringd door een azuurblauwe zee. Reusachtige eucalyptusbossen bedekken het eiland. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan dit eiland dan ook een absoluut hoogtepunt van de reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Adelaide - Kangaroo Island

Vandaag start een bijzonder 3-daags arrangement in een klein gezelschap (max. 6 personen) naar Kangaroo Island. ’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel in Adelaide voor de transfer (duur: ca. anderhalf uur) naar Cape Jervis, gelegen op het puntje van het schiereiland Fleurieu. Hier stapt u aan boord van de ferry die u in ca. 45 minuten naar Kangaroo Island brengt.

U wordt opgewacht door de gids van Kangaroo Island Wilderness Tours die u de komende dagen zal meenemen over het eiland. Vandaag volgt al direct na aankomst een uitgebreide verkenning van het eiland! U brengt direct een bezoek aan Seal bay, waar u een wandeling maakt over het strand. Vervolgens maakt u een leuke wandeling door de bossen. Grote kans om echidna’s en koala’s tegen te komen! Hierna wandelt u naar een spectaculair uitzichtpunt bij de zandduinen van ‘Little Sahara’. Natuurlijk beklimt u de zandduinen voor het allermooiste uitzicht op de adembenemende omgeving. Hierna reist u door het centrale deel van het eiland door naar het Parndana Wildlife Park, waar zieke, gewonde, en ongewenste dieren worden opgevangen; een erg bijzonder project. Picknick lunch (inbegrepen) bij de noordelijke stranden van Snellings en Stokes Bay. Wandel over de verlaten stranden en geniet van de rust of een duik in het verfrissende zeewater. In de namiddag brengt u nog een bezoek aan het Lathami National Park waar u o.a. de kangoeroes, wallabies, mierenegels (echidna’s) en met een beetje geluk de zeldzame Glossy Black Cockatoo kunt observeren. Aan het eind van de middag wordt u afgezet bij uw accommodatie. Bij het 3-daagse programma zijn alle transfers & excursies inbegrepen.


  • ★★★ The Open House (2n – hp), Parndana
  • ★★★★ Seascape Lodge (2n – hp), Emu Bay

Seal Bay

2
2

2: Dagexcursie Kangaroo Island

U verkent vandaag eerst het westelijke gedeelte van het eiland bij het Flinders Chase National Park, één van de oudste en belangrijkste nationale parken van Zuid-Australië. Het park beslaat zo’n 20% van het hele eiland en is dan ook een beschermd natuurgebied. In het voorjaar ziet u hier een prachtig kleurenspel wanneer de alles in bloei staat. In het park gaat u met uw gids op zoek naar het aanwezige dierenleven. Bij Admirals Arch, een oude kalkstenen grotformatie aan zee, ziet u een kolonie Nieuw-Zeelandse zeehonden. Bij Cape du Couedic kunt u een grote kolonie zeehonden observeren, maar ook bevinden zich hier de bijzondere ‘Remarkable Rocks’, bijzondere rotsformaties gelegen aan de rand van een steile klif. Een uitstekende BBQ lunch is vanmiddag inbegrepen. In de namiddag brengt u een bezoek aan Koala Avenue, pal buiten het park waar in de gombomen meestal koala’s te vinden zijn. U maakt een wandeling in het Kelly Hill Conservation Park en Point Ellen bij Vivonne Bay, recentelijk verkozen tot Australië’s mooiste strand. In deze baai strekt het witte zandstrand zich uit over een afstand van wel 5 kilometer. Aan het eind van de dag wordt u weer afgezet bij uw accommodatie.

3
3

3: Kangaroo Island - Adelaide

’s Ochtends brengt u een bezoek aan het dorpje American River. Hierna reist u naar het oostelijke deel van Kangaroo Island en gaat u naar het kustplaatsje Penneshaw. Een picknick lunch is vandaag wederom inbegrepen. U bezoekt verder Cape Willoughby en haar vuurtoren, het meest oostelijke puntje van het eiland. Aan het eind van de middag wordt u afgezet op de luchthaven voor uw ca. 35 minuten durende vlucht terug naar Adelaide, waar u uiteraard wordt afgezet bij uw hotel. Einde van dit arrangement.

Prijsindicatie voor dit Australië arrangement

Tijdens deze 3-daags arrangement dient u rekening te houden met een indicatie reissom vanaf € 1.450 per persoon (bij deelname van 2 personen).


Direct offerte aanvragen
Jelisa Davids • Reisexpert Australië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Australië. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en snel reageren op uw vragen.

Unieke accommodatie

Wij selecteren unieke en sfeervolle accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Grote, onpersoonlijke hotels proberen wij altijd te vermijden!

Genieten

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat