Reisprogramma Gal Oya National Park

1
1

1: Aankomst Gal Oya – Jeepsafari

U arriveert vroeg in de middag in het Gal Oya National Park, een prachtig park wat nog niet zo lang geleden haar deuren heeft geopend voor het toerisme. De Gal Oya Lodge is een prachtige accommodatie met slechts een paar bungalows gelegen in de spectaculaire ongerepte natuur van dit deel van Sri Lanka.

Diezelfde middag staat een begeleide jeepsafari op het programma in het Nilgala Forest Reserve. Nilgala is onderdeel van het Gal Oya National Park en kent een vrij droge vegetatie. U ziet hier veel hoge grassen, en enkele enorm hoge bomen waaronder Aralu, Bulu, Belli, Waa en Kahata. Olifanten voelen zich hier enorm thuis en met een beetje geluk ziet u hier in de namiddag een groepje grazen. Naast olifanten worden ook makaken, herten, reuze-eekhoorns en grijze langoeren gespot tijdens deze safari’s! In Nilgala zijn eveneens enkele wandeltrajecten uitgezet. U maakt vanmiddag de "Makara" trek door de jungle. Deze wandeling brengt u naar een mooi uitzichtpunt.

  • ★★★ Gal Oya Lodge (2n – vp)

Gal Oya Lodge

2
2

2: Bootsafari Gal Oya National Park

In de vroege ochtend staat een safari per boot in Gal Oya op het programma. U gaat samen met uw natuurgids op zoek naar olifanten die zich in de vroege ochtend en namiddag veelal ophouden bij de rivieroever.

De middag heeft u vrij te besteden in de magnifieke Gal Oya Lodge. U kunt bijkomen bij het prachtige zwembad of rustig een boek lezen in de mooie gemeenschappelijke ruimtes.

"Ik bezocht de bijzondere en zeer kleinschalige Gal Oya Lodge en was op slag verliefd op deze uitstekend gerunde accommodatie. Met slechts een paar prachtig gedecoreerde bungalows gebouwd uit natuurlijke materialen, is Gal Oya een locatie om even helemaal tot rust te komen! De unieke tours, het verrukkelijke eten en de schitterend ontworpen lodge maken een verblijf hier onvergetelijk!"
Charissa (reisspecialiste Tico)

Gal Oya

3
3

3: Wandeling met een Vedda & vertrek

In de vroege ochtend maakt u een wandeling met een ‘vedda’. De Gal Oya Lodge werkt zeer nauw samen met de inheemse stam die pal naast de lodge woont. Het is ontzettend interessant om te zien hoe de Vedda’s leven. De inheemse stammen in Sri Lanka zijn vrijwel onzichtbaar voor toerisme en hebben hun tradities op spectaculaire wijze weten te behouden. U komt dan ook veel te weten over het leven van de Vedda’s, zowel tegenwoordig, als vroeger, toen men in Gal Oya nog in de grotten woonde.

In de loop van de ochtend verlaat u Gal Oya, op naar uw volgende bestemming!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat