Logo bg white

Gal Oya National Park

3-daags arrangement Sri Lanka
Vanaf € 295,00 p.p.
April t/m september
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Ongerepte natuur in Gal Oya

Gal Oya is één van Sri Lanka’s meest ongerepte nationale parken, en een uitstekende locatie om de Aziatische olifant in het wild te observeren. Een groot gedeelte van het park bestaat uit water en het is dan ook een waar paradijs voor vogelliefhebbers.

Uniek aan Gal Oya zijn de fantastische safari’s per boot, iets wat u niet op andere locaties in Sri Lanka kunt doen. Het is een magische ervaring om een groep olifanten te kunnen observeren vanaf het water wanneer zij grazen bij de rivieroevers of zich wassen in het verfrissende water. Daarnaast werkt men nauw samen met de naast de lodge wonende Vedda’s, de inheemse bevolking van Sri Lanka. Een wandeling met één van de Vedda’s is absoluut een onvergetelijke en unieke ervaring!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst Gal Oya – Jeepsafari

U arriveert vroeg in de middag in het Gal Oya National Park, een prachtig park wat nog niet zo lang geleden haar deuren heeft geopend voor het toerisme. De Gal Oya Lodge is een prachtige accommodatie met slechts een paar bungalows gelegen in de spectaculaire ongerepte natuur van dit deel van Sri Lanka.

Diezelfde middag staat een begeleide jeepsafari op het programma in het Nilgala Forest Reserve. Nilgala is onderdeel van het Gal Oya National Park en kent een vrij droge vegetatie. U ziet hier veel hoge grassen, en enkele enorm hoge bomen waaronder Aralu, Bulu, Belli, Waa en Kahata. Olifanten voelen zich hier enorm thuis en met een beetje geluk ziet u hier in de namiddag een groepje grazen. Naast olifanten worden ook makaken, herten, reuze-eekhoorns en grijze langoeren gespot tijdens deze safari’s! In Nilgala zijn eveneens enkele wandeltrajecten uitgezet. U maakt vanmiddag de "Makara" trek door de jungle. Deze wandeling brengt u naar een mooi uitzichtpunt.

  • ★★★ Gal Oya Lodge (2n – vp)

Gal Oya Lodge

2
2

2: Bootsafari Gal Oya National Park

In de vroege ochtend staat een safari per boot in Gal Oya op het programma. U gaat samen met uw natuurgids op zoek naar olifanten die zich in de vroege ochtend en namiddag veelal ophouden bij de rivieroever.

De middag heeft u vrij te besteden in de magnifieke Gal Oya Lodge. U kunt bijkomen bij het prachtige zwembad of rustig een boek lezen in de mooie gemeenschappelijke ruimtes.

"Ik bezocht de bijzondere en zeer kleinschalige Gal Oya Lodge en was op slag verliefd op deze uitstekend gerunde accommodatie. Met slechts een paar prachtig gedecoreerde bungalows gebouwd uit natuurlijke materialen, is Gal Oya een locatie om even helemaal tot rust te komen! De unieke tours, het verrukkelijke eten en de schitterend ontworpen lodge maken een verblijf hier onvergetelijk!"
Charissa (reisspecialiste Tico)

Gal Oya

3
3

3: Wandeling met een Vedda & vertrek

In de vroege ochtend maakt u een wandeling met een ‘vedda’. De Gal Oya Lodge werkt zeer nauw samen met de inheemse stam die pal naast de lodge woont. Het is ontzettend interessant om te zien hoe de Vedda’s leven. De inheemse stammen in Sri Lanka zijn vrijwel onzichtbaar voor toerisme en hebben hun tradities op spectaculaire wijze weten te behouden. U komt dan ook veel te weten over het leven van de Vedda’s, zowel tegenwoordig, als vroeger, toen men in Gal Oya nog in de grotten woonde.

In de loop van de ochtend verlaat u Gal Oya, op naar uw volgende bestemming!

Prijsindicatie voor een verblijf in Gal Oya

Voor dit 3-daagse verblijf in de unieke Gal Oya Lodge in Sri Lanka geldt een indicatie reissom van € 295 per persoon (bij deelname van 2 personen). Deze prijsindicatie is inclusief alle maaltijden en excursies onder begeleiding van een ervaren gids. Transport naar de Gal Oya Lodge is niet inbegrepen.

Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken. Graag nemen wij een verblijf in de Gal Oya Lodge voor u op in uw individuele rondreis op maat.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale reis door Sri Lanka.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Sri Lanka

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Sri Lanka reizen. Zij kennen de verschillende gebieden goed en kunnen u uitstekend adviseren over de beste reistijd per regio.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Sri Lanka reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Sri Lanka reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Sri Lanka u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat