Logo bg white

Trekking Ecuador Cotopaxi National Park

4-daags arrangement Ecuador
Vanaf € 1.540,00 p.p.
Juni t/m september
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Prachtige Ecuador trekking door het Cotopaxi National Park

Uw gids laat u deze dagen kennismaken met de gevarieerde biodiversiteit van het Cotopaxi National Park. Het buitenaardse landschap in de omgeving van Cotopaxi is het natuurlijk habitat o.a. wilde paarden en de Andescondor. De machtige, met sneeuw bedekte Cotopaxi vulkaan domineert vanuit een hoop plekken in Ecuador het straatbeeld. Voor zowel klimmers, als wandelaars is een bezoek aan de Cotopaxi dan ook een ‘must’ tijdens een reis door Ecuador. Gedurende dit arrangement verblijft u in sfeervolle hacienda’s en berg lodges, welke van alle gemakken voorzien zijn. Alle maaltijden zijn gedurende dit arrangement inbegrepen.

Het is tevens mogelijk om een 5-daagse trekking te doen. U verblijft dat een extra nacht in Hostaría Tambopaxi.

1
1

1: Quito - Pasochao top - Pita River Canyon

Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel in Quito opgehaald voor de transfer naar het Pasochoa reservaat. Dit reservaat is vernoemd naar de berg die u vandaag zal beklimmen, de 4.200 meter hoge Pasochoa. Via grasland bereikt u in ca. 3 uur wandelen de top, vanuit waar u bij helder weer fantastische uitzichten heeft op de omgeving. Het uitzicht op o.a. Cotopaxi, Antisana, Sincholagua, Quilindaña en Rumiñahui zijn fenomenaal. Tevens kunt u een blik werpen in de indrukwekkende Pasochoa krater. Vervolgens maakt u zich klaar voor het tweede gedeelte van deze dag. In ca. 3 uur daalt u door de bossen en weilanden af naar de Pita River Canyon, waar u vanavond zal overnachten op 3.200 meter hoogte. In totaal wandelt u vandaag 7 uur. Alle maaltijden zijn vandaag inbegrepen.

  • Toeristenklasse-A: Cotopaxi Pungo Lodge (1n – vp)
2
2

2: Pedregal pad

Na een stevig ontbijt maakt u zich klaar voor een prachtige dag. Gedurende het eerste gedeelte van de wandeling volgt u de Pita rivier, welke gevoed wordt door het smeltwater van de smeltende gletsjers van de Cotopaxi. De uitzichten onderweg zijn werkelijk prachtig. U bent vandaag in totaal 6 à 7 uur onderweg. Het is gemakkelijk wandeling omlaag door de vochtige Andes bossen, door de weilanden van Cotopaxi tot u aankomt in een gebied genaamd Pedregal. U brengt de nacht door in een sfeervolle hacienda, welke speciaal is ontworpen voor bergbeklimmers. U bevindt zicht hier bij de ingang van Cotopaxi National Park op een hoogte van 3.600 meter. In de avond kunt u genieten van een heerlijk avondmaal.

  • Toeristenklasse: Hacienda Los Mortiños (1n – vp)

3
3

3: Cotopaxi pad

Vandaag vervolgt u de route langs de Pita River Cayon. U zal snel opmerken dat de omgeving anders is dan de voorgaande dagen. U wandelt over de vlaktes van de oostkant van de Cotopaxi, de hoogste berg van Ecuador. Bij helder weer heeft u uitzicht op het voorgebergte van Mt. Sincholagua. Tevens heeft u vandaag spectaculaire uitzichten op de majestueuze Cotopaxi zelf. Met een beetje geluk spot u vandaag wilde paarden of gigantische Andescondor. De dorre vlaktes en graslanden leidde uiteindelijk naar uw verblijfplaats voor vanavond. Wederom is vanavond het diner inbegrepen.

  • Toeristenklasse: Hostaría Tambopaxi (1n – vp)

Hostaria Tambopaxi

4
4

4: Cotopaxi - Quito

Na het ontbijt wordt u bij de lodge opgehaald voor de transfer naar de parkeerplaats van de Cotopaxi berghut. U wandelt in ca. 1 uur naar boven. Door de hoogte is het een pittige wandeling. Vanaf de berghut wandelt u naar de rand van de gletsjer, een wandeling van ca. 2 uur. Vanaf de rand van de gletsjer heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op de noordzijde van de Cotopaxi. Bij helder weer zal uw gids u het pad kunnen wijzen wat u de afgelopen dagen heeft afgelegd. Nadat u bent uitgekeken wandelt u in ca. 2 uur via dezelfde weg weer naar de parkeerplaats waar u chauffeur op u staat te wachten. U reist vervolgens terug naar Quito waar dit onvergetelijke arrangement tot een einde komt.

Prijsindicatie voor dit Ecuador arrangement


Tijdens deze 4-daags arrangement dient u rekening te houden met een indicatie reissom vanaf € 1540 per persoon (bij deelname van 2 personen).


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Ecuador. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat