Reisprogramma Droomreis Peru & Brazilië

1
1

1: Vliegreis naar Peru

Met een comfortabele directe KLM vlucht vanaf Amsterdam arriveert u vandaag in de Peruaanse hoofdstad Lima, waar u vroeg in de avond arriveert. U haalt uw bagage op van de bagageband en verlaat de luchthaven. Eenmaal buiten wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u van harte welkom heet in Peru!

Transfer naar uw unieke en kleinschalige hotel, gelegen in de traditionele en artistieke wijk Barranco (Second Home) óf de aangename wijk Miraflores (Atemporal Hotel).

 • ★★★ Second Home (2n)
 • ★★★★ Atemporal Hotel (2n)

Atemporal Hotel

2
2

2: Stadsexcursie Lima

De ochtend heeft u vrij om even rustig te ontbijten en bij te komen van de lange reis van gisteren.

In de middag wordt u opgehaald bij uw hotel door een gids die u zal meenemen naar het koloniale centrum van Lima. U gaat naar de kathedraal en de San Francisco kerk. Ook gaat u naar het archeologische museum Larco waar u de fraaiste schatten van de diverse pre-columbiaanse culturen van Peru kunt bewonderen. Een prachtige kennismaking met wat u tijdens deze reis allemaal zal tegenkomen!

3
3

3: Lima - Urubamba

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor een transfer terug naar de luchthaven. Per binnenlandse vlucht reist u vanochtend naar Cuzco. Aangezien Cuzco vrij hoog ligt (ruim 3.000 meter boven zeeniveau!), is een start in Cuzco geen goed idee. Geen zorgen, u keert later uiteraard terug naar deze fantastische stad!

Om uw lichaam rustig te laten acclimatiseren aan de hoogte, brengt een transfer u direct naar uw prachtige verblijfplaats in de Heilige Vallei. Wij laten u graag verblijven in de Sol y Luna Lodge vlakbij Urubamba. Deze kleinschalige en unieke accommodatie wordt uitstekend gerund en is een heerlijke locatie om enkele dagen te verblijven.

 • ★★★★ Sol y Luna Lodge & Spa (3n)

Sol y Luna Lodge & Spa

4
4

4: Pisac & Ollantaytambo

Vandaag staat er een prachtige excursie door de Heilige Vallei op het programma waarbij u o.a. de bijzondere ruïnes van Pisac, de markt in het plaatsje zelf, en het fort Ollantaytambo bezoekt.

Na het ontbijt vertrekt u eerst naar het dorpje Pisac waar u de gelijknamige ruïnes bezoekt, hoog gelegen tegen een klif. Het is een flinke klim om er te komen, maar het uitzicht vanaf Pisac is dan ook spectaculair. Ook bezoekt u de markt van Pisac.

Na de lunch (inbegrepen) reist u door naar het plaatsje Ollantaytambo, waar u het gelijknamige fort bezoekt. Het machtige fort werd onder andere gebruikt om de weg naar de stad Machu Picchu te bewaken en diende tevens als ‘rustplaats’ voor boodschappers op hun weg van Cuzco naar Machu Picchu.

5
5

5: Maras & Moray

’s Ochtends staat er een bezoek aan de surrealistische zoutpannen van Maras op het programma. Even verderop vindt u de oude landbouwterrassen van Moray. Ook deze in cirkels gebouwde terrassen werden voorheen gebruikt door de Inca’s, vermoedelijk als experiment om nieuwe gewassen te laten groeien.

De rest van de middag bent u vrij. U kunt in de heilige vallei prachtig paardrijden, wandelen of fietsen. U kunt natuurlijk ook heerlijk ontspannen bij uw hotel en gebruik maken van de fantastische faciliteiten.

De zoutplannen van Maras

6
6

6: Urubamba - Machu Picchu

Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht, van waar u vanochtend per Expedition trein in ca. anderhalf uur naar Aguas Calientes reist. Aguas Calients is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde Inca ruïnecomplex Machu Picchu, één van de hoogtepunten van deze droomreis Peru & Brazilië.

Op het treinstation van Aguas Calientes wordt u opgewacht door uw lokale gids voor een begeleid bezoek aan de ruïnes. Indien gewenst is het vanochtend ook mogelijk om de berg Huayna Picchu te beklimmen van waar u een spectaculair uitzicht heeft op deze mysterieuze stad. Hierna kunt u lunchen in de Sanctuary Lodge, gelegen bij de ingang van het complex (uw lunch is inbegrepen).

De rest van de middag bent u vrij. U kunt besluiten om terug te gaan naar Machu Picchu of alvast naar uw hotel gaan. Bij uw overnachting is halfpension inbegrepen.

 • ★★★ El Mapi Hotel (1n)
 • ★★★★ Sumaq Hotel (1n)
"Door jullie goede voorbereiding en de goede contacten in Peru is het voor ons een onvergetelijke reis geworden. We zullen jullie zeker aanbevelen!"
Dhr. & Mw. Verheijdt

Sumaq Hotel

7
7

7: Machu Picchu - Cuzco

De ochtend heeft u vrij te besteden.

In de namiddag gaat u op eigen gelegenheid naar het treinstation. U reist vanmiddag per Expedition trein terug naar Cuzco, waar u uiteraard netjes wordt afgezet bij uw sfeervolle en uiterst comfortabele hotel.

 • ★★★ El Retablo Hotel (3n)
 • ★★★★ Inkaterra La Casona (3n)

El Retablo Hotel

8
8

8: Stadswandeling

De ochtend heeft u vrij te besteden. Een rustige start met een goed ontbijt en wat vrije tijd na de indrukwekkende dagen die achter u liggen.

In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald door een lokale gids waarmee u gaat wandelen door de stad Cuzco. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad liggen niet ver van elkaar vandaan. U start de wandeling op de Plaza de Armas voor een bezoek aan Cuzco's kathedraal. Ook bezoekt u vanmiddag de oude Inca tempel Koricancha en de kunstenaarswijk San Blas.

9
9

9: Cuzco

Vrije dag in Cuzco. U heeft alle tijd om het centrum en de omgeving van Cuzco verder te verkennen. Erg aan te bevelen is een bezoek aan de nabijgelegen Incaruïnes Sacsayhuamán, Tambomachay, Puka Pukara en Q’enqo.

Sacsayhuamán

10
10

10: Cuzco - Iguaçu (Brazilië)

Uw bezoek aan Peru komt vandaag ten einde. Transfer naar de luchthaven van Cuzco voor de binnenlandse vlucht naar Lima. Hier stapt u over op de aansluitende vlucht naar Foz do Iguaçu in Brazilië. Het is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde watervallen.

Na aankomst wordt u naar het luxe hotel Das Cataratas gebracht, schitterend gelegen bovenaan de watervallen in het nationale park. Vanuit de tuinen van het hotel wandelt u zo naar de watervallen. Een gids is dan ook niet nodig!

 • ★★★★ Belmond Das Cataratas (3n)

Belmond Das Cataratas

11
11

11: Iguaçu watervallen

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt invullen. U heeft alle tijd om het Braziliaanse park vandaag op eigen gelegenheid te verkennen.

12
12

12: Excursie Argentijnse zijde

In de ochtend ontmoet u uw gids in de lobby van het hotel. U brengt vandaag onder begeleiding een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Aan deze kant heeft u een totaal ander beeld van dit natuurgeweld. Bij de ‘Garganta del Diablo’ (Duivelskeel), ziet u van dichtbij hoe de enorme massa water naar beneden stort.

De middag heeft u vrij te besteden.

13
13

13: Iguaçu – Rio de Janeiro

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Foz do Iguaçu gebracht van waar u per binnenlandse vlucht naar Rio de Janeiro reist. In Rio wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw comfortabele hotel zal brengen.

 • ★★★ Arena Ipanema Hotel (3n)
 • ★★★★ Miramar by Windsor (3n)

Miramar by Windsor

14
14

14: Christusbeeld & Santa Teresa

Rio heeft zoveel prachtige bezienswaardigheden dat u hier wel een hele week kunt spenderen!

Deze ochtend gaat u met een lokale gids naar het wereldberoemde Christusbeeld voor een spectaculair uitzicht over de stad en de verschillende wijken. U ziet de grote verschillen tussen de duurste strandwijken, en de ernaast gelegen sloppenwijken. Vooral in de ochtend heeft u de grootste kans op een goed zicht.

Hierna gaat u naar de artistieke wijk Santa Teresa waar u samen met uw gids door de kleine straatjes loopt. In Santa Teresa bevinden zich talloze ateliers, sfeervolle bars en restaurants en mooie souvenir winkels.

15
15

15: Suikerbroodberg

De ochtend heeft u vrij.

In de middag gaat u samen met uw gids naar de iconische Suikerbroodberg. U gaat per kabelbaan (2 stuks maar liefst) omhoog voor een prachtig uitzicht op de stad Rio en het Christusbeeld. Het uitzicht vanaf het Suikerbrood is fantastisch in de namiddag!

16
16

16: Rio de Janeiro - Paraty

U wordt vanochtend opgehaald bij uw hotel in Rio de Janeiro door uw Portugees sprekende chauffeur (géén gids) die u naar het mooie koloniale Paraty zal brengen, een rit van ongeveer 4-5 uur. Het is een prachtige rit langs Brazilië’s befaamde Costa Verde (‘Groene Kust’). In Paraty verblijft u in een sfeervolle pousada in het centrum.

 • ★★★ Pousada da Marquesa (2n)
 • ★★★★ Pousada Literária (2n)

Pousada Literária

17
17

17: Paraty

Vrije dag in Paraty die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt een mooie boottocht per schoener maken door de baai naar de verschillende kleine eilanden. In de directe omgeving vindt u prachtige natuur waar u kunt gaan wandelen of zwemmen bij een waterval. Het oude, koloniale centrum van Paraty is schitterend en beslist een bezoek waard.

18
18

18: Vertrek

Vandaag komt deze droomreis Peru & Brazilië helaas tot een einde. U wordt opgehaald bij uw hotel en in ca. 4-5 uur weer terug gereden naar de luchthaven van Rio de Janeiro. Diezelfde avond reist u per directe KLM vlucht terug naar Amsterdam.

19
19

19: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat