Reisprogramma Cruise Mandalay naar Bagan

1
1

1: Mandalay – Mingun

Vandaag start een prachtige 3-daagse (2 nachten) cruise aan boord van de stijlvolle RV Paukan met als eindbestemming Bagan. Het is een erg bijzondere ervaring om dit traject over de machtige Irawaddy rivier af te leggen, Myanmar’s belangrijkste rivier. Bij uw cruise zijn alle maaltijden en excursies inbegrepen.

Rond het middaguur stapt u aan boord van de RV Paukan waar u hartelijk wordt ontvangen met een koud drankje Niet veel later zet de RV Paukan koers richting Mingun, gelegen aan de overzijde van de rivier. Tijdens deze circa 2 uur durende tocht kunt u genieten van een heerlijke lunch terwijl u uitkijkt op het leven aan de oevers van de rivier.

Onder begeleiding van een gids bezoekt u vandaag Mingun Paya, een indrukwekkend tempelcomplex met een bijzondere geschiedenis.

  • ★★★ + RV Paukan (of gelijkwaardig) - (2n)

Paukan Cruise

2
2

2: Bezoek Sagaing & Yandabo

’s Ochtends vaart RV Paukan verder stroomafwaarts. Vanaf het dek kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst boven Sagaing Hill. Na het ontbijt gaat u van boord voor een bezoek aan Sagaing, een zeer heilige plek voor de Birmezen. Tegen de heuvel liggen veel witte en gouden tempels en pagodes die boven de toppen van de tamarindebomen uit steken. De omliggende kloosters huisvesten duizenden monniken en nonnen. Het is een zeer rustgevende plek van meditatie.

In de loop van de ochtend keert u terug naar de boot en vaart u verder richting Yandabo. Hier werd in 1826 het vredesverdrag van de Eerste Anglo-Burmese Oorlog getekend. U brengt een bezoek aan enkele pottenbakkers, het lokale klooster en een school. Na terugkeer aan boord zet RV Paukan koers richting het dorpje Shwe Nann Tint, waar het schip voor anker gaat voor de overnachting.

Pottenbakker in Yandabo

3
3

3: Aankomst in Bagan

Vroeg in de ochtend zet de RV Paukan koers naar uw eindbestemming: Bagan. De zonsopgang in de omgeving van Bagan is prachtig. Om ca. 09:30 uur gaat u van boord. Einde van dit arrangement.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat