Reisprogramma Corocora Wildlife Camp

1
1

1. Aankomst Corocora Wildlife Camp

Uw arrangement start in Yopal, de hoofdstad van het Casanare departement ten oosten van Bogotá. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Corocora Wildlife Camp voor de transfer van ongeveer 2 uur en 45 minuten naar uw accommodatie voor de komende dagen. De laatste 45 minuten rijdt u in het reservaat over onverharde wegen. U verblijft de komende dagen in een ruime tent met terras en en-suite badkamer op basis van volpension.

In de middag gaat u met uw gids op zoek naar de vele dieren die binnen het reservaat te vinden zijn. Er leven in dit gebied onder andere witstaartherten, capybara’s, anaconda’s, miereneters, brulapen, kapucijnaapjes, jaguars en poema’s.

  • ★★★★ Corocora Wildlife Camp (3n) Blank


Optioneel
zou u de transfer naar het kamp ook per helikopter of per eenmotorig vliegtuigje kunnen maken voor een zeer bijzonder vogelperspectief over dit prachtige gebied. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en eventuele toeslagen.
Uw comfortabele tent

2
2

2: Het leven van een Llanero

Vroeg in de ochtend gaat u op excursie met enkele ‘llaneros’. Llaneros zijn de lokale cowboys die al generaties lang op traditionele wijze in dit deel van Colombia leven. Llaneros hebben een geheel eigen cultuur en bijbehorende tradities. Zo rijden ze blootsvoets paard en zingen ze om het vee te roepen en te kalmeren. U leert vandaag over deze bijzondere manier van vee hoeden, en u krijgt les in het gooien van een perfecte lasso.


Na de lunch gaat u met uw gids op pad in een 4WD om de wat meer ontoegankelijke plekken van het reservaat te verkennen. Met een beetje geluk spot u ook vanmiddag weer een hoop wildlife.

Excursie per 4WD

3
3

3: Paardrijden in Los Llanos

De ochtend kunt u vrij besteden. Na de lunch wordt u opgehaald door uw gids en een llanero om te paard dit prachtige gebied te verkennen. U ervaart hoe het is om als een echte llanero te rijden en u kunt te paard enkele van de meest ontoegankelijke delen van het reservaat bezoeken.


Ter afsluiting van uw verblijf wordt er vanavond tijdens het diner traditionele liederen ter gehore gebracht door de llaneros, begeleid op harp, gitaar en maracas. De liederen gaan vaak over veehoeden, paarden, avonturen of de liefde en zijn UNESCO cultureel erfgoed.


4
4

4. Vertrek

In de ochtend gaat u met uw gids op pad om te leren over het natuurbehoud programma van Corocora Wildlife Camp. Het kamp werkt samen met Cunaguaro, een lokale natuurbeschermingsorganisatie die onder andere wildcamera’s plaatst om toezicht te houden op de verschillende diersoorten in het gebied. Daarnaast ontwikkelen ze educatieve projecten en zetten ze zich in voor het behoud van dit bijzondere ecosysteem. Na de lunch staat een transfer voor u klaar die u terug naar de luchthaven van Yopal zal brengen. Hier komt uw arrangement ten einde en kunt u uw Colombia reis vervolgen.


Neem voor meer informatie over een reis door Colombia contact op met één van onze reisspecialisten of vraag een offerte aan.

Zonsondergang in Los Llanos

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat