Logo bg white

Combinatiereis Argentinië en Chili 'Evita'

18-daagse rondreis door Argentinië & Chili
Vanaf € 5.650,00 p.p.
Oktober t/m maart
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Een bijzondere combinatiereis Argentinië en Chili

Deze veelzijdige combinatiereis biedt een prachtige kennismaking met een aantal hoogtepunten van zowel Argentinië als Chili.

U start uw reis bij de watervallen van Iguazú, alvorens u doorvliegt naar de interessante Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Per binnenlandse vlucht reist u verder zuidwaarts naar Argentijns Patagonië waar u enkele dagen verblijft in de omgeving van El Calafate, uitvalsbasis voor een bezoek aan één van ’s werelds mooiste gletsjers: de Perito Moreno! Per lokale bus steekt u de grens over naar Puerto Natales, gelegen in Chileens Patagonië. Vanuit hier reist u naar het prachtige Nationale Park Torres del Paine in Chili. U sluit de reis af met een bezoek aan Chili’s moderne hoofdstad Santiago. Kortom: een schitterende combinatiereis door Argentinië & Chili!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Argentinië

U vertrekt ’s ochtends vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe vlucht van KLM naar de Braziliaanse stad Rio de Janeiro of Sao Paulo, waar u overstapt op de vlucht naar Foz do Iguaçu. U arriveert in de late avond in Foz do Iguacú waar u op de luchthaven wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel brengt in het Argentijnse plaatsje Puerto Iguazú. Puerto Iguazú is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de spectaculaire watervallen, gelegen bij de grens met Argentinië, Brazilië en Paraguay.

 • ★★★ Jardin de Iguazú (3n)
 • ★★★★ LOI Suites Iguazú (3n) Blank

LOI Suites Iguazú

2
2

2 & 3: Watervallen van Iguazú

Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden. Beide nationale parken laten zich uitstekend op eigen gelegenheid bezoeken. In zowel het Argentijnse als het Braziliaanse nationale park kunt u ter plaatse een avontuurlijke boottocht reserveren waarbij u in een rubberen boot met grote snelheid tegen de stroom in naar de voet van de watervallen vaart. Een ervaring die u niet snel zult vergeten en zeker niet met droge kleren zult doorstaan. Houdt u er wel rekening mee dat u voor een bezoek aan het Braziliaanse park wel uw paspoort dient mee te nemen.

Indien gewenst, kan Tico uiteraard ook excursies (op privé-basis) onder begeleiding van een gids voor u verzorgen. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden en extra kosten.

"We zijn aan het bijkomen zijn van een fantastische 5 weken trekken door Chili en Argentinië, willen wij onze dank overbrengen voor de door jullie georganiseerde reis. In één woord geweldig! Het mag dan zijn dat door Tico een schitterende reis beloofd wordt, als het dan in de praktijk ook zo uitpakt, is dat dubbel genieten."
Laura en Ernst

Watervallen van Iguazú

4
4

4: Puerto Iguazú – Buenos Aires

Transfer naar de luchthaven van Puerto Iguazú voor uw binnenlandse vlucht van LAN Airlines naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Vanaf de stadsluchthaven (genaamd Aeroparque of J. Newbery) is een korte transfer verzorgd naar uw aangename hotel, gelegen in de wijk Palermo. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden. De stad kent brede boulevards, luxe winkelstraten, levendige terrassen en elegante grand cafés, waar de ‘porteños’, de inwoners van Buenos Aires, hun koffie drinken. Erg leuk aan Buenos Aires, zijn de verschillende wijken. Zo wordt in de traditionele wijk San Telmo op straat de tango gedanst en vindt u vele antiekwinkels en markten. En in de kleurrijke wijk La Boca, gelegen vlakbij de haven vindt u de bekende felgekleurde huizen en de vele tangolokalen. Een wandeling door een van deze wijken is en leuke manier om de stad te leren kennen!

 • ★★★+ Hotel Rendez-Vous (3n)
 • ★★★★ Mine Hotel Boutique (3n)

Hotel Rendez-Vous

5
5

5: Fietsexcursie Buenos Aires

In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar Plaza San Martin. Hier ontmoet u uw gids Blank waarmee u vanochtend de belangrijke bezienswaardigheden van de stad verkent. Aangezien het hier een privé-excursie betreft, kunt u de planning vandaag in overleg met uw gids bepalen. Gaat u liever niet fietsen, dan wordt een auto met gids voor u geregeld.

6
6

6: Buenos Aires

Vrije dag om deze fantastische stad verder te verkennen. Bezoekt u de oude havenwijk La Boca, het mondaine Puerto Madero of de residentiële wijken Recoleta en Palermo. De wijk Recoleta heeft vele historische bijzonderheden waaronder de wereldberoemde begraafplaats waar Argentinië’s grootheden liggen begraven waaronder Evita Perón. Leuke boetiekjes en trendy restaurants vindt u in de gezellige wijk Palermo. Op zondag is een bezoek aan San Telmo zeker de moeite waard vanwege de aanwezige antiekmarkt en vele tango dansers.

7
7

7: Buenos Aires – El Calafate

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de stadsluchthaven gebracht. U vliegt met LAN Airlines naar El Calafate, een prettig toeristenstadje in Patagonië. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw hotel, gelegen in het stadje. Kiest u voor verblijf in het Alto Calafate Hotel, dan ligt uw hotel buiten de stad.

 • ★★★ Santa Monica Aparts (3n)
 • ★★★★ Alto Calafate Hotel (3n)

Alto Calafate Hotel

8
8

8: Perito Moreno

Vandaag staat er een prachtige excursie naar de spectaculaire en wereldberoemde gletsjer Perito Moreno op het programma. De gletsjer wisselt continu van kleur door het wisselende licht. Met regelmaat brokkelen grote stukken ijs af die met donderend geraas in het water vallen. Bij de gletsjer maakt u eveneens een ca. 20 minuten durende boottocht waarbij u de prachtige muur van ijs van dichterbij kunt bekijken.

9
9

9: El Calafate

Vrije dag in deze prachtige omgeving die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt vandaag wandelen langs de oevers van het Lago Argentino.

Optioneel (niet inbegrepen): U kunt vandaag ook een excursie maken naar de Argentijnse Estancia Cristina. Voor deze ‘discovery’ excursie vertrekt u ’s ochtends per boot vanuit Punta Banderas en vaart u in enkele uren naar Estancia Cristina. Onderweg passeert u imposante ijsbergen en kunt u de Upsala gletsjer bewonderen. ’s Middags maakt u een spectaculaire tocht per 4WD door het ruige gebied. U maakt een ca. 30 minuten durende wandeling en bezoekt nogmaals, dit keer van dichterbij, de Upsala gletsjer en het Guillermo meer. In de loop van de middag keert u terug naar de Estancia waar u weer aan boord stapt van de boot voor de reis terug naar Punta Banderas, waar u vroeg in de avond arriveert. Wij informeren u graag over de kosten die gelden voor deze excursie.

10
10

10: El Calafate – Puerto Natales

‘s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het lokale busstation gebracht. U reist vandaag per lokale bus (pullman stoelen) naar Puerto Natales in Chili. De exacte duur van de rit is afhankelijk van de eventuele wachtrijen bij de grensovergangen. In Puerto Natales wordt u opgewacht op het busstation en naar uw hotel gereden, net buiten het stadje. Kiest u voor verblijf in hotel Indigo dan is uw hotel gelegen in het centrum.

 • ★★★ Hotel Weskar (1n)
 • ★★★★ NOI Indigo Patagonia Hotel (1n)
11
11

11: Puerto Natales – Torres del Paine NP

Na het ontbijt wordt de huurauto opgeleverd. De huurauto staat de komende 4 dagen tot uw beschikking. U verlaat Puerto Natales en rijdt in ca. 3 uur naar uw hotel, gelegen in het noorden van het park. Hotel Las Torres is functioneel gelegen en in de directe omgeving zijn dan ook verschillende prachtige wandelingen te maken, zowel op eigen gelegenheid als met gids. De natuur is hier spectaculair!

 • ★★★ Hotel Las Torres (2n)

Hotel Las Torres

12
12

12: Torres del Paine National Park

Vrije dag in het spectaculaire Torres del Paine National Park. In deze omgeving liggen de beroemde granieten bergtoppen (‘las Torres’). Behalve de vele wandelmogelijkheden biedt uw accommodatie diverse excursies aan (niet inbegrepen), die u ter plaatse kunt boeken. U kunt o.a. paardrijden of een autotocht per 4WD maken.

13
13

13: Torres del Paine NP (Lago Grey)

Vandaag rijdt u naar het westelijke deel van het park. Deze prachtige route gaat dwars door het Torres del Paine park. Hostería Lago Grey is prachtig gelegen direct aan het gelijknamige meer en gletsjer (de Grey gletsjer is echter minder groot en indrukwekkend dan de Perito Moreno gletsjer).

Indien de tijd het toelaat, kunt u vanmiddag eventueel een mooie boottocht maken naar de Grey gletsjer. U kunt deze tocht eenvoudig reserveren bij uw hotelreceptie. • ★★★ Hostería Lago Grey (1n)

Hostería Lago Grey

14
14

14: Torres del Paine National Park – Punta Arenas

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. U kunt een mooie wandeling maken in de omgeving van het Grey meer.

In de loop van de ochtend verlaat u het Torres del Paine National Park en rijdt u over geasfalteerde wegen via Puerto Natales naar de Zuid-Chileense havenstad Punta Arenas, waar u vanavond overnacht.

 • ★★★ Hotel Ilaia (1n)
 • ★★★★ Dreams del Estrecho (1n)
15
15

15: Punta Arenas – Santiago de Chile

U rijdt ’s ochtends vroeg naar de luchthaven van Punta Arenas en levert de huurauto in bij het kantoor van Hertz. U vliegt met LAN Airlines naar de Chileense hoofdstad Santiago. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel gelegen in de wijk Providencia.

 • ★★★ Hotel Orly (2n)
 • ★★★★ The Aubrey Hotel (2n)

The Aubrey Hotel

16
16

16: Stadsexcursie Santiago de Chile

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor de excursie van een halve dag naar diverse delen van Santiago. U bezoekt met een Engels sprekende gids diverse hoogtepunten van de stad waaronder de Plaza de Armas, het overheidspaleis La Moneda, het klooster van San Francisco en het stadhuis. De middag heeft u vrij te besteden.

17
17

17: Vertrek

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de internationale luchthaven van Santiago. U vliegt met KLM terug naar Amsterdam. Het toestel maakt nog een tussenlanding in Buenos Aires.

18
18

18: Aankomst

Aankomst op Schiphol Amsterdam Airport.

Prijsindicatie voor deze combinatiereis Argentinië en Chili

Voor deze 18-daagse combinatiereis Argentinië en Chili dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 5.650 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Wenst u in de superieure klasse accommodaties te verblijven, houdt u dan rekening met een indicatie reissom van € 6.575 per persoon.

Inbegrepen:
Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Uiteraard is de reis uit te breiden of naar wens aan te passen.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze combinatiereis Argentinië & Chili

Verleng deze unieke combinatiereis met een langer bezoek in Chili en reis af naar een ander deel van Patagonië, de Carretera Austral!

Uniek arrangement
7 dagen
Vanaf € 4.775,– p.p.
November t/m maart

Chili arrangement | Carretera Austral

Bent u op zoek naar een stukje ongerepte wildernis? Dan is dit avontuurlijke arrangement een fantastisch onderdeel van úw reis door Chili! Reis per 4WD over Chili’s niet geasfalteerde en befaamde Carretera Austral, een spectaculaire rit door de ongerepte wildernis van Patagonië en bezoek Lago General Carrera en het Patagonia National Park. Een paradijs voor natuurliefhebbers!

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Argentinië én Chili. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reisvoorstel op maat

Iedere reiziger is uniek en heeft weer andere wensen. Wij stippelen een prachtige route voor u uit en selecteren bij u passende accommodaties.

Genieten tijdens de reis

Het enige wat u nog hoeft te doen, is te genieten van uw prachtige persoonlijke programma, de bezienswaardigheden en de aangename accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat