Reisprogramma Central Kalahari Game Reserve

1
1

dag 1: Aankomst Central Kalahari Game Reserve


Vandaag vliegt u met een klein chartervliegtuig naar het Central Kalahari Game Reserve. Afhankelijk van uw programma zal de luchthaven van vertrek uiteraard worden aangepast en zal u naar het centrale of noordelijke deel van het park gevlogen worden. Het toestel vliegt laag over en biedt u een prachtig zicht op uitgestrekte vlaktes. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie voor de komende dagen gebracht. U verblijft de komende dagen op full-inclusive basis en alle maaltijden, transfers, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen.

Tau Pan en Kalahari Plains liggen beiden diep in het Central Kalahari Game Reserve. Tau Pan ligt op een heuvelrug en beidt daarom vanaf de gezamenlijke ruimtes en vanaf uw eigen terras fantastisch uitzicht op de omgeving. Kalahari Plains biedt zicht op een open vlakte die doorgaans rijk aan wild is. Bij Kalahari Plains is het mogelijk 's avonds in de open lucht op het platte dak van uw kamer te verblijven! Deception Valley Lodge en Dinaka liggen net buiten het CKGR in een eigen concessie.

De beste maanden voor een bezoek zijn december/januari tot en met april. Deze maanden volgen op de natste maanden en staan garant voor prachtige groene vlaktes, vele duizenden springbokken, gemsbokken, struisvogels, leeuwen en cheetah's.

  • ★★★+ Deception Valley Lodge (2n - all incl)
  • ★★★+ Tau Pan Camp (2n - all inclusive)
  • ★★★+ Dinaka (2n - all inclusive)
  • ★★★+ Kalahari Plains (2n - all inclusive)

Tau Pan Camp

2
2

dag 2: Central Kalahari Game Reserve


Vrije dagen waarin u kunt genieten van de rust en stilte. De dagen kunt u naar eigen inzicht invullen met de door de lodge aangeboden (en inbegrepen) excursies. Alle lodges bieden een soortgelijk aanbod aan excursies aan waarmee u uw dagen zo druk of rustig als u zelf wenst kunt invullen.

U kunt een wandeltocht maken met een San tracker waarbij u meer leert over de San die oorspronkelijk in het Central Kalahari Game Reserve leefden. Het is indrukwekkend om hun geschiedenis te horen en een inkijkje te krijgen in hun manier van leven in en van de natuur. Ook game drives behoren tot de mogelijkheden, u verkent dan de uitgestrekte omgeving en gaat met een gids op zoek naar vogels, insecten, antilopen en leeuwen. Tau Pan en Kalahari Plains zijn de enige twee lodges die binnen het immense reservaat liggen en deze ligging is daarom bijzonder! Doordat ze binnen het park liggen zijn night drives bij Tau Pan in Kalahari Plains niet toegestaan en wordt niet van de hoofdwegen afgeweken. Deception Valley Lodge en Dinaka liggen aan de noordgrens, net buiten het reservaat. Night drives en off road rijden zijn hierdoor bij deze twee lodge wel toegestaan.

Video van Dinaka:

3
3

dag 3: Vertrek


Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u naar een volgende bestemming naar keuze doorreist. Een bezoek aan de Kalahari maakt geen onderdeel uit van de voorbeeldreizen die u op onze website vindt, maar dit arrangement zou een prachtige kunnen zijn op alle reizen. Wij raden u aan om een bezoek aan de Central Kalahari Game Reserve aan het einde van uw Botswana reis in te plannen. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden. Neemt u contact met ons op voor een offerte voor een prachtige reis?

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat