Logo bg white

Avontuurlijk reizen naar Colombia

20-daagse rondreis door Colombia
Vanaf € 4.335,00 p.p.
november t/m maart
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Avontuurlijk reizen door Colombia

Tijdens deze prachtige individuele avontuurlijke rondreis door Colombia staat de natuur in de gebieden 'Los Llanos' en 'Casanare' centraal. Het is een gebied van vele rivieren, moerassen, graslanden en savanne bossen. De regenboogrivier, de zgn. 'Caño Cristales' is de meest bezienswaardige rivier van Colombia. In de maanden juni tot november ziet u de mooiste kleuren van deze rivier. Een grote verscheidenheid aan wildlife zoals de jaguar, capibara, reuzenmiereneter, tapir, hert en kaaiman is te zien in het moerasgebied van Casanare. Dit gebied kent zelfs meer dan 500 vogelsoorten. Tenslotte bezoekt u aan het einde van de reis Tayrona, het mooiste en bekendste nationale park van Colombia. Hier kunt u relaxen aan een van de prachtige stranden die in dit park aanwezig zijn.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Colombia

U vertrekt vandaag met een rechtstreekse vlucht van KLM (of Air France via Parijs) naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá waar uw avontuurlijke Colombia reis gaat beginnen. In de loop van de middag arriveert u op de luchthaven van Bogotá. Na het ophalen van uw bagage heeft u een transfer naar uw hotel in het historisch centrum. • toeristenklasse: Hotel Casa Deco (3n), La Candelaria
 • superieure klasse: Hotel de la Ópera (3n - jr. suite), La Candelaria
2
2

​2: Bogotá

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door een Engelssprekende gids die u gedurende ca. 4 uur kennis zal laten maken met Bogotá. U wandelt in het historische centrum van de stad ‘La Candelaria’, het Plaza de Bolivar, bezoekt het Goud Museum en het Botero Museum en vanaf de Cerro Monserrate (die u per kabelbaan bereikt) heeft u een schitterend uitzicht over de stad. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden. Op zondag zijn vele doorgaande wegen alleen voor fietsers en joggers geopend. Een uitstekende gelegenheid om op de fiets Bogotá verder te verkennen.

Desgewenst kan er een fietsexcursie voor u geregeld worden. Ook is het mogelijk deel te nemen aan kooklessen in de lokale Colombiaanse keuken. Interesse? Wij kunnen u meer informatie geven!

3
3

3: Excursie Zipaquirá en Laguna de Guatavita

U wordt ’s ochtends bij uw hotel opgehaald door een Engelssprekende gids voor uw excursie naar twee interessante bezienswaardigheden die zich in de omgeving van Bogotá bevinden. Ongeveer 25 km. ten noorden Bogotá ligt de stad Zipaquirá. U bezoekt hier de zoutkathedraal. Dit katholieke monument werd 120 meter onder de grond uitgehakt uit een oude zoutmijn. Dit bouwwerk bevat tal van uit zout gecreëerde kunstwerken. Na een bezoek aan het centrum van Zipaquirá vervolgt u uw avontuurlijke Colombia reis in oostelijke richting naar het Guatavita meer. Laguna de Guatavita was een heilige plaats voor de Muisca indianen, een volk dat bekend stond om zijn grote voorraden goud. Dit meer is waarschijnlijk de grondlegger geweest van de ‘El Dorado’ mythe. Aan het einde van de dag wordt u teruggereden naar Bogotá waar u afgezet wordt bij uw hotel.

4
4

4: Bogota – La Macarena – Caño Cristales

Transfer in de ochtend naar de luchthaven van Bogotá. Vliegreis met Satena naar La Macarena. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel (eenvoudig, er is bijvoorbeeld geen heet water). Er gebeurt niet veel in La Macarena. Het stadje biedt voornamelijk diensten voor de veeboeren die in de (verre) omgeving wonen. In de middag maakt u onder leiding van een gids het eerste bezoek aan ‘Caño Cristales’. Het eerste traject is per boot, daarna gaat u te voet verder langs de rivier. Onderweg geniet u van deze bijzondere rivier. De rivier kent vele verschillende kleuren en variaties. Door de hoogteverschillen zijn er onderweg verschillende stroomversnellingen en watervallen te zien. Picknick lunch in het Nationaal Park. In de avond heeft u diner in een lokaal restaurant. • eenvoudige klasse: hotel La Cascada (3n)
5
5

5 & 6: Caño Cristales

Deze dagen maakt u met de gids verschillende wandeltochten in het nationaal park langs andere zijtakken van de rivier Caño Cristales. U zult verschillende malen op doorwaadbare plaatsen de rivier oversteken, afdalen langs watervallen en wandelen door tropische vegatatie. De gids zal u wijzen op de dieren die in deze omgeving voorkomen. U heeft weer picknick lunch in het park en diner in het stadje La Macarena.

7
7

7: La Macarena – Bogotá

Vandaag heeft u een transfer naar het vliegveld voor de vlucht vanuit Macarena terug naar Bogotá. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. Voor de liefhebbers van salsa kan er in de avond (optioneel) een excursie worden geregeld naar verschillende salsa locaties (inclusief diner, salsa les en een bezoek aan 3 of 4 salsa bars). • toeristenklasse: Hotel Casa Deco (1n)
 • superieure klasse: Hotel de la Ópera (1n – jr. suite)
8
8

8: Bogotá – Yopal – Hato La Aurora

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Vliegreis naar Yopal, de uitvalsbasis voor een uitgebreid bezoek aan Casanare. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een Spaans sprekende chauffeur die u gedurende een 5 uur durende rit naar Hato La Aurora, een 16.000 hectare grote boerderij, brengt. Onderweg kunt u reeds kennis maken met het rijke dierenleven en het bijzondere landschap van dit departement. Na aankomst heeft u een traditioneel diner. Uw kamer heeft een eigen douche en toilet. Het verblijf is op basis van volpension en inclusief activiteiten. • toeristenklasse: Hato La Aurora (3n – vp)

Lokaal eten

9
9

9 & 10: Hato la Aurora

Gedurende deze dagen heeft u safari-activiteiten onder begeleiding van een ervaren gids. U maakt (afhankelijk van het seizoen) wandeltochten, gamedrives per 4WD, boottochten of u kunt paardrijden door het moeraslandschap. Uw gids zal u attenderen op het aanwezige planten- en dierenleven.

11
11

11: Hato la Aurora – Yopal – Bogotá

Vandaag komt er een einde aan uw verblijf in Hato la Aurora. U wordt weer per 4WD teruggebracht naar de luchthaven van Yopal waar vandaan u naar Bogotá vliegt. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel, welke dichtbij de luchthaven is gelegen. • superieure klasse: Hotel Radisson AR Bogotá airport (1n)
12
12

12: Bogotá – Santa Marta (Caribische kust)

Met de hotel shuttle gaat u terug naar de luchthaven (van te voren bij de receptie te reserveren). Vliegreis naar Santa Marta, gelegen aan de Caribische kust. Na aankomst is er een transfer naar uw hotel. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

 • toeristenklasse: Casa Verde (1n)
 • superieure klasse: Casa de Isabella (1n)
13
13

13: Santa Marta – Tayrona

Na het ontbijt heeft u een privé transfer van ca. een uur naar Tayrona. Wanneer u bij de luxe Ecohabs cabañas verblijft in Cañaveral zult u bij de receptie afgezet worden. Wanneer u bij de cabañas in Arrecifes verblijft, moet u vanaf de parkeerplaats te voet (ca. 1 uur) of te paard (45 minuten, niet inbegrepen) uw tocht vervolgen. Tijdens deze wandeling loopt u over een pad door de jungle richting de kust. Een prachtige eerste kennismaking met Tayrona! Het is mogelijk het grootste gedeelte van de bagage bij uw hotel in Santa Marta of bij de parkingang achter te laten. Deze zal op de laatste dag weer opgehaald worden. In de middag kunt u genieten van de mooie omgeving, de prachtige stranden en de jungle. In het Nationale Park Tayrona vindt u de mooiste stranden van de Caribische kust.

 • toeristenklasse: Cabaña in Arrecifes (3n)
 • superieure klasse: Ecohabs in Cañaveral (3n)
14
14

14 & 15: Tayrona

Vrije dagen tijdens us avontuurlijke Colombia reis die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt de dag aan het strand verblijven, een wandeling maken of een excursie boeken bij uw hotel. Wanneer u in Arrecifes verblijft kunt u in een half uur naar La Piscina lopen, een diepe baai met rustiger water en snorkelmogelijkheden. Dertig minuten verder lopen komt u aan bij het bekendste en populairste strand van het park: Cabo San Juan de la Guía, een prachtige baai met een langer strand. Vanuit de Eco-habs loopt u in 5 minuten naar de prachtige stranden van Cañaveral.

16
16

16: Tayrona – Cartagena

Wanneer u bij Arrecifes verblijft loopt u in de ochtend terug naar de parkeerplaats van Tayrona (uiteraard kunt u de terugreis ook te paard afleggen). Wanneer u bij de Ecohabs verblijft, wordt u bij de receptie opgehaald. U heeft een transfer van circa 7 uur naar uw volgende bestemming van uw avontuurlijke Colombia reis, de prachtige stad Cartagena de Indias, gelegen in het Caribisch gebied. Eventuele achtergelaten bagage kan onderweg opgehaald worden. U verblijft in het historische centrum (binnen de oude verdedigingsmuren) en kunt de rest van de dag alvast kennis maken met Cartagena.

 • toeristenklasse: Hotel Don Pedro Heredia (3n)
 • superieure klasse: Alfiz Hotel Boutique (3n)
17
17

17: Cartagena de Indias

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids die u zal begeleiden tijdens een bezoek aan het monument Convento de la Popa, gelegen op het hoogste punt van de stad en aan het fort Castillo de San Felipe. Dit grote fort was een van de beste verdedigingswerken uit de koloniale geschiedenis van Spanje. Tevens wandelt u met de gids gedurende een uur in het oude stadscentrum waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden ziet. De middag heeft u vrij. Het oude centrum van de stad kunt u makkelijk al wandelend verder op eigen gelegenheid bezichtigen. Het historische centrum heeft een lange geschiedenis welke u terug kunt zien in de architectuur van de huizen, de kerken, de vele interessante musea en de oude stadsmuren die de stad dienden te beschermen tegen piraten.

18
18

18: Cartagena de Indias

Vrije dag tijdens uw avontuurlijke Colombia reis die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt de stad verder verkennen of een dans workshop volgen, een bezoek aan een lokale markt of een Rumba tour maken per ‘chiva’ in de avond, of een excursie maken naar Islas del Rosario.

19
19

19: Cartagena de Indias – Vertrek

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Cartagena gebracht waar u een rechtstreekse vlucht heeft met KLM naar Schiphol. De avontuurlijke Colombia reis is aan een einde gekomen.

20
20

20: Aankomst

U komt in de loop van de dag aan op Schiphol Amsterdam Airport.

Prijsindicatie voor deze reis door Colombia

Voor deze 20-daagse avontuurlijke Colombia reis geldt een indicatie reissom van € 4.335 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 4.665 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze avontuurlijke Colombia reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Colombia reizen. Zij kennen het land erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte avontuurlijke Colombia reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten!

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, fantastisch eten en de bezienswaardigheden.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat