Logo bg white

Rondreis Argentinië en de Falklandeilanden

22-daagse rondreis door Argentinië
Vanaf € 7.300,00 p.p.
Oktober & november
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Rondreis Argentinië en Falklandeilanden


Tijdens deze reis maakt u niet alleen een expeditiecruise waarin u rondom de Falklandeilanden vaart, maar bezoekt u ook een aantal van de belangrijkste hoogtepunten van zuidelijk Argentinië.

Uw reis start in de aangename hoofdstad Buenos Aires waar u tijdens een privé fietstour kennismaakt met leuke wijken zoals Recoleta, La Boca en Palermo. Na enkele dagen acclimatiseren begint u de reis met een bezoek aan het schiereiland Valdés, waar u onder andere zeeleeuwen en walvissen kunt zien. Vervolgens begint uw expeditiecruise vanuit Puerto Madryn. Tijdens deze tocht vaart u in tien dagen met het schip de Ortelius rondom de Falklandeilanden, welke u middels vele excursies (landingen) zult verkennen. Hierna keert u terug naar het Zuid-Amerikaanse continent voor een verblijf van enkele dagen in Ushuaia, beter bekend als Vuurland. Een bezoek aan Argentinië is natuurlijk niet compleet zonder haar oogverblindende gletsjer Perito Moreno te hebben gezien, te bezoeken vanuit El Calafate.

Boek deze reis nu met kortingen variërend tussen € 2.280 en € 2.760 per persoon!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

23 okt: Vliegreis naar Argentinië

U vertrekt ’s avonds vanaf Amsterdam Airport Schiphol met een directe vlucht van KLM naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. U arriveert de volgende ochtend. De reisdata zijn aan te passen, echter is het belangrijk rekening te houden met de cruise die op 29 oktober vertrekt vanuit Puerto Madryn.2
2

24 okt: Aankomst in Buenos Aires

U arriveert vroeg in de ochtend (6:00 uur lokale tijd) op de internationale luchthaven van Buenos Aires (genaamd Ezeiza of Pistarini). U wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Argentinië! Hierna volgt de transfer naar uw aangename hotel, gelegen in de sfeervolle wijk Palermo. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad en kunt u uitrusten van de reis. Aangezien u vroeg aankomt in Buenos Aires heeft u direct de beschikking over een dagkamer.

 • superieure klasse: Mine Hotel Boutique (2n)

Mine Hotel Boutique

3
3

25 okt: Fietsexcursie Buenos Aires


In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar Plaza San Martin. Hier ontmoet u om 10:00 uur uw gids waarmee u vanochtend de belangrijke bezienswaardigheden van de stad per fiets verkent (duur ca. 3½ - 4 uur). Aangezien het hier een privé-excursie betreft, kunt u de planning vandaag in overleg met uw gids bepalen. Een leuke manier om de stad te leren kennen!


De middag heeft u vrij te besteden en kunt u deze fantastische stad verder verkennen op eigen gelegenheid. Bezoekt u de oude havenwijk La Boca, het mondaine Puerto Madero of de residentiële wijken Recoleta en Palermo. De wijk Recoleta heeft vele historische bijzonderheden zoals de wereldberoemde begraafplaats waar Argentinië’s grootheden liggen begraven waaronder Evita Perón. Leuke boetiekjes en trendy restaurants vindt u in de gezellige wijk Palermo.

Puerto Madero

4
4

26 okt: Buenos Aires – Trelew – Valdés

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de stadsluchthaven (genaamd Aeroparque of J. Newbery) gebracht. U vliegt met Aerolineas Argentinas in 2 uur naar Trelew. Op de luchthaven van Trelew volgt de oplevering van uw huurauto (Fiat Palio of gelijkwaardig). De huurauto staat de komende dagen tot uw beschikking. U verlaat de luchthaven en rijdt in ca. 4 uur naar het schiereiland. Hierna volgen enkele overnachtingen op een bijzonder locatie in het Nationale Park Península Valdés.

 • toeristenklasse: Faro Punta Delgada (2n)

Faro Punta Delgada

5
5

27 okt: Península Valdés

Vandaag heeft u de hele dag om het schiereiland te verkennen. Het is het gebied van de zeeleeuwen, zeeolifanten, talloze vogels en zelfs van dolfijnen. Oktober is de perfecte maand om walvissen te zien. U kunt vanuit Puerto Pirámides een excursie maken per boot waarbij u deze machtige dieren op slechts enkele meters afstand kunt naderen. Ook is het mogelijk om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan het natuurreservaat Punta Norte en aan het reservaat Caleta Valdés.

6
6

28 okt: Península Valdés – Puerto Madryn


In de ochtend kunt het schiereiland verder verkennen. Eventueel zou u vandaag ook eerder het schiereiland kunnen verlaten en in zuidelijke richting voorbij Puerto Madryn en Trelew kunnen rijden. Ongeveer 125 km ten zuidoosten van Trelew (2 à 2,5 uur rijden) kunt u een bezoek brengen aan Punta Tombo, het leefgebied van een grote kolonie Magelhaen pinguïns. Deze kleine pinguïns zijn ca. 50 cm groot en kunnen in het broedseizoen (oktober) met veel bravoure hun eieren verdedigen.

Daarna rijdt u terug naar Puerto Madryn, waar u vanavond alvorens uw vertrek naar de Falklandeilanden overnacht in een hotel iets buiten de stad.

 • toeristenklasse: La Posada de Madryn (1n)La Posada de Madryn

7
7

29 okt: Afvaart Puerto Madryn

U vertrekt in de namiddag vanuit Puerto Madryn richting de Falklandeilanden. U vaart door de Golfo Neuvo. Deze golf staat bekend als een plek waar van juli tot en met december veel Zuidkaper walvissen verblijven. U maakt dus in deze periode dus een goede kans op het spotten van deze magnifieke dieren. De komende dagen verblijft u in een hut naar keuze op basis van volpension (alle maaltijden zijn inclusief) en alle excursies en presentaties zijn inbegrepen.

 • expeditieschip: m/v Ortelius (9n – vp)

expeditieschip de Ortelius

8
8

30 & 31 okt: Dagen op zee

Boven op het dek kunt u genieten van de weidse uitzichten tijdens de tocht naar de Falklandeilanden. Gidsen zullen u attenderen op de vele vogels die rondom de boot mee vliegen zoals de albatros, zuidelijke stormvogels, en de Kaapse- en Wilson’s stormvogel. De expeditie staf, die bestaat uit poolspecialisten en biologen, zullen u tijdens lezingen informatie geven over dit unieke gebied en u voorbereiden op de zodiac excursies en landingen.

10
10

1 t/m 5 nov: De Falklandeilanden


De Falklandeilanden vormen een archipel van vele eilandjes. De eilanden zijn wereldnieuws geworden door de oorlog tussen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië in 1982. De eilanden liggen voor de kust van Zuid-Amerika en zijn een waar paradijs voor vogelliefhebbers.

De grootste twee eilanden zijn Oost-Falkland en West-Falkland welke u tijdens diverse zodiac excursies en landingen zult verkennen. De landschappen zijn erg divers en laten zandstranden, steile kliffen, baaien, meren, bergen en grasvlaktes zien. Hier leven grote getalen vogels waaronder kolonies albatrossen, blauwoog- en rots- aalscholvers, de ezels- en Magelhaenpinguïns en rotsspringers. Met een beetje geluk ziet u ook konings- en macaronipinguïns en in een van de baaien walvissen en dolfijnen spelen. Ook bezoekt u wanneer mogelijk Port Stanley, dit typische Britse stadje kent het grootste aantal inwoners op de Falklands. U heeft alle tijd om Stanley te verkennen en de kerken, musea en wellicht ook een typische Engelse pub te bezoeken.

Macaronipinguïn

15
15

6 nov: Terugtocht


U neemt afscheid van de Falklandeilanden waarna de terugtocht naar het vaste land van Zuid-Amerika wordt ingezet. Wederom zullen vele zeevogels de boot begeleiden.

Whalebone Arch in Stanley

16
16

7 nov: Ushuaia

In de ochtend komt u aan in Ushuaia, gelegen op het zuidelijkste puntje van het Zuid-Amerikaanse continent. U neemt afscheid van de andere passagiers en de crew en wordt in de haven van Ushuaia opgewacht door de chauffeur die uw transfer naar uw hotel zal verzorgen. Het Arakur Resort is prachtig gelegen op een heuvel buiten de stad. Het hotel beschikt over een shuttleservice naar het stadje. De rest van de dag vrij te besteden.


 • superieure klasse: Arakur Resort (2n)
17
17

8 nov: Ushuaia

Vrije dag. U kunt een bezoek te brengen aan het Tierra del Fuego National Park en Lapataia Bay. Met sneeuw bedekte bergtoppen, dalen met uitgestrekte bossen, baaien, meren en kreken vormen het landschap. Ook een bezoek aan Lago Escondido en Fagnano behoort tot de mogelijkheden. De vegetatie is hier weelderiger dan aan de kust van Ushuaia vanwege de bescherming die de bergen bieden. Mocht u deze bestemmingen op excursiebasis willen bezoeken, dan vernemen wij het graag en zullen we u informeren over de mogelijkheden.

18
18

9 nov: Ushuaia - El Calafate


In de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Ushuaia voor de binnenlandse Aerolineas Argentinas vlucht naar El Calafate, een prettig toeristenstadje in Patagonië. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw hotel, deze is net buiten El Calafate gelegen.


 • toeristenklasse-A: Hotel Alto Calafate (2n)
19
19

10 nov: Excursie Perito Moreno

Vandaag staat er een prachtige excursie naar de spectaculaire en wereldberoemde gletsjer Perito Moreno op het programma. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de Perito Moreno gereden. De gletsjer verandert continu van kleur door het wisselende licht. Met regelmaat brokkelen grote stukken ijs af die met donderend geraas in het water vallen. Bij de gletsjer maakt u een ca. 20 minuten durende boottocht waarbij u de schitterende muur van ijs van dichterbij kunt bekijken. Aan het einde van de tour wordt u weer afgezet bij uw hotel.

20
20

11 nov: El Calafate – Buenos Aires

Aan het begin van de middag heeft u een transfer naar de luchthaven van El Calafate voor de binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. U landt op de stadsluchthaven (Aeroparque) en wordt keurig opgewacht door een chauffeur die u naar uw hotel zal brengen.


 • superieure klasse: Mine Hotel Boutique (1n)
21
21

12 nov: Vertrek


De ochtend heeft u vrij te besteden (houdt u rekening met de officiële check-out tijd van uw hotel). ‘s Middags wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar de internationale luchthaven van Buenos Aires gebracht. Hier checkt u in op de directe KLM vlucht terug naar Amsterdam. U zal de volgende ochtend arriveren op de luchthaven Schiphol.

22
22

13 nov: Aankomst

In de ochtend (10:00 uur lokale tijd) aankomst in Amsterdam waar deze prachtige reis naar Argentinië en de Falklandeilanden tot een einde komt. U vervolgt de laatste rit naar huis op eigen gelegenheid.

Prijsindicatie voor deze Argentinië en de Falklandeilanden rondreis


Voor deze Argentinië en de Falklandeilanden rondreis dient u rekening te houden met de volgende indicatie reissommen:

 • € 7.300 per persoon (2-persoonshut met patrijspoortje)
 • € 7.450 per persoon (2-persoonshut met raam)
 • € 7.750 per persoon (2-persoons deluxe hut)
 • € 8.020 per persoon (2-persoons superieure hut)


Bij boeking van een reis naar Argentinië in combinatie met deze Falklandeilandecruise ontvangt u een mooie korting variërend tussen de € 2.280 en € 2.760 (afhankelijk van de gekozen hut) per persoon op de cruise naar de Falklandeilanden. In de bovengenoemde reizen is de korting al doorberekend. Deze cruise vaart dit jaar eenmalig uit op 29 oktober 2018.


Inbegrepen:

Bij deze prijsindicatie zijn alle vluchten (Economy Class), 10-daagse expeditiecruise, het genoemde transport, hotelovernachtingen en de in het programma vermelde excursies inbegrepen.

Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Prachtige aanvulling op deze Argentinië en Falklandeilanden rondreis

Deze schitterende rondreis zou u in alle rust af kunnen sluiten in de prachtige omgeving van San Antonio de Areco.

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 1.075,– p.p.
Oktober t/m maart

Argentinië arrangement | Estancia San Antonio de Areco

Vanuit Buenos Aires kunt u in minder dan 2 uur naar het leuke plaatsje San Antonio de Areco rijden. U bevindt zich hier in de bakermat van de gauchocultuur en treft hier uitgestrekte graslanden met veeteelt en landbouw. De prachtige en zeer kleinschalige Estancia La Bamba de Areco is gelegen op ca. 15 minuten rijden van het dorpje. Tijdens een verblijf bij La Bamba kunt u ontspannen, heerlijk genieten van het zwembad, de goede maaltijden en kunt u paardrijden en wandelen.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De Argentinië reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste luxe reizen door Argentinië. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte rondreis door Argentinië en de Falklandeilanden voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Unieke accommodaties

Wij selecteren bijzondere en unieke accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Genieten van Argentinië

Er rest u niet meer dan te genieten van uw fantastische vakantie in dit heerlijke land, de bezienswaardigheden, het fantastische eten en de uitstekende wijnen.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat