Logo bg white

Zorgeloos genieten van uw onvergetelijke reis

Uw door Tico verzorgde reis is uniek en speciaal samengesteld voor u. De reis is tot in de puntjes verzorgd, zodat u met minimale inspanning, maximaal kunt genieten.

Expert in het ontzorgen

Tico organiseert reizen naar Latijns-Amerika, Afrika, Azië, Oceanië en de Poolgebieden. Het ontzorgen van onze reizigers staat voorop. Zij moeten onbezorgd kunnen genieten van het avontuur.

Over Tico Reizen


Tico Reizen is een kleinschalige reisorganisatie, gespecialiseerd in de verzorging van unieke reizen. Het kleine, enthousiaste team van service-gerichte reisspecialisten stelt onvergetelijke reizen samen naar maar liefst 31 bestemmingen in Latijns-Amerika, Azië, Afrika, de Poolgebieden en Oceanië. Uw door Tico verzorgde reis is uniek en wordt speciaal samengesteld voor u. De reis is tot in de puntjes verzorgd, zodat u met minimale inspanning, maximaal kunt genieten.

Passie & deskundigheid

Onze reisspecialisten hebben allen een passie voor reizen en hebben de bestemmingen die wij aanbieden allen bezocht. Wij vinden het elke dag weer een genot bezig te mogen zijn met het verzorgen van onwaarschijnlijk mooie reizen. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, de leukste excursies en de meest bijzondere accommodaties, bezoeken we onze bestemmingen regelmatig. Bij Tico kunt u rekenen op persoonlijk en deskundig advies; in overleg stellen wij de meest ideale reis voor u samen.

Een reis op maat

Kwaliteit staat bij ons centraal en het leveren van maatwerk is ons uitgangspunt. Geen enkele door ons samengestelde reis is hetzelfde. Uw accommodatie is uniek en speciaal voor u geselecteerd. Het verblijf is niet per se super luxe, maar authentiek en bijzonder en draagt bij aan de reisbeleving. De reis kan met, of zonder de intercontinentale vluchten worden geboekt, maar bevat in ieder geval alle ingrediënten voor een prachtige, ontspannen rondreis ter plaatse. We helpen u (waar nodig) tevens met het aanvragen van een visum en ook voor extra verzekeringen kunt u bij ons terecht. Wij zorgen er samen met onze lokale partners voor dat alle vluchten, het transport, de mooiste activiteiten en meest bijzondere accommodaties naadloos op elkaar aansluiten, zodat u ter plaatse niets anders hoeft te doen dan zorgeloos te genieten van uw ultieme reisbeleving.

Het ontstaan van Tico Reizen

In 1993 werd Tico opgericht door Fred van Doorn, nadat hij vele jaren de wereld had rondgereisd. Tico is begonnen als touroperator Latijns- Amerika en als bureau waar vliegtickets konden worden geboekt, wat nog terug te zien is in de naam: Ticket Consult. In de jaren die volgden verdwenen de tickets naar de achtergrond en kwam de focus meer te liggen op het samenstellen van bijzondere reizen voor de individuele reiziger. Inmiddels is Tico Reizen uitgegroeid tot een toonaangevende en deskundige Nederlandse reisorganisatie. Op dagelijkse basis worden de mooiste reizen georganiseerd naar diverse bestemmingen wereldwijd.

Ons kantoor:

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Abonneer op ons YouTube-kanaal

"De reisbestemming was meer dan top en mede dankzij de professionele hulp en organisatie van Tico werd dit een uitzonderlijk mooie trip. De reis werd perfect voorbereid met heel veel geduld, want al onze wensen werden gerespecteerd. Het was erg fijn te ervaren dat onze contactpersoon bij Tico overal ter plaatse was geweest en ons dus zo een perfecte reis kon aanbieden uiteraard rekening houdend met onze wensen."
Vriendinnengroep over hun reis naar Chili & Argentinië

De Tico reisexperts

Ons team bestaat uit 5 reisexperts met stuk voor stuk vergaande passie voor reizen. Wij vinden het een genot om dagelijks met die passie bezig te zijn. En dat zult u merken in het contact.

Alexander Paalman - Reisexpert

“Tijdens een studiereis van drie maanden naar Tanzania in 2012 is mijn passie voor verre reizen begonnen. Na het afronden van mijn studie ben ik gestart met werken, maar de drang naar reizen bleef toch bestaan. Ik heb altijd al een buitengewone interesse in Latijns-Amerika gehad en een reis naar dit deel van de wereld stond dan dus ook bovenaan mijn lijstje. In 2017 heb ik besloten mijn hart te volgen en ben ik in het vliegtuig gestapt voor een avontuur naar Zuid-Amerika. In zes maanden tijd heb ik dit prachtige continent doorkruist en daarmee de meest bijzondere plekken mogen bezoeken. Een reis die mij voor altijd bij zal blijven! Eenmaal terug in Nederland besefte ik dat het reisvirus nog steeds aanwezig was en ik mijn passie voor Latijns-Amerika met iedereen wilde delen. Als reisexpert voor Tico Reizen ben ik dagelijks bezig met de meest prachtige bestemmingen en hoop ik nog veel meer mensen enthousiast te kunnen maken voor het maken van schitterende reizen!

Mijn favoriete bestemmingen zijn Patagonië, Peru en Brazilië, waar de natuur zo ontzettend ruig, ongerept en wonderschoon kan zijn.”

Bent u benieuwd naar mijn reiservaringen? Lees dan hier mijn blogs!

Charissa Martens - Reisexpert

“In 2003 pakte ik het voor het eerst mijn rugzak en reisde ik voor mijn studie (NHTV, International Tourism Management & Consultancy) alleen richting Ecuador in Latijns-Amerika; het was de start van een zeer reislustig bestaan. Een jaar later schreef ik mijn scriptie op het Argentijnse platteland en woonde ik enige tijd in Buenos Aires. Latijns-Amerika had mijn hart gestolen. In de jaren na mijn afstuderen werkte ik enige tijd als reisleider voor één van Nederlands grotere reisorganisaties en reisde ik (ook privé) naar vele bestemmingen wereldwijd. Ik kwam er al snel achter dat mijn hart ligt bij de ontdekking van juist die unieke locaties en het delen van mijn ervaring met anderen. Sinds 2007 ben ik onderdeel van het kleine en zeer gedreven team van Tico en ben ik werkzaam als reisspecialist en productmanager voor vele bestemmingen. Het is fantastisch om altijd weer tot een uniek reisplan te komen!”

Bent u benieuwd naar mijn reiservaringen? Lees dan hier mijn blogs!

Fraukje van Nes - Reisexpert

"Al van jongs af aan wist ik dat ik een wereldreis wilde maken en direct nadat ik het VWO had afgerond, reisde ik dan ook vol enthousiasme voor langere tijd af naar Midden-Amerika. Vanaf dat moment werd de drang om te reizen steeds groter en enkele maanden na thuiskomst vertrok ik dan ook voor een half jaar naar Australië & Zuidoost-Azië.

Begin 2013 ben ik, nadat ik de Hogere Hotelschool heb afgerond, aan de slag gegaan bij Tico. Tijdens mijn studie en nu ook voor Tico heb ik nog vele andere kortere, maar tevens zeer indrukwekkende reizen mogen maken. De reis voor Tico naar Nieuw-Zeeland is mij het meeste bijgebleven. Wat een ongekend mooi land! Daarnaast behoren ook Myanmar & Zuid-Afrika tot mijn favorieten en het is dan ook fantastisch om als productmanager voor Tico op dagelijkse basis te mogen werken met deze bijzondere reisbestemmingen.”

Bent u benieuwd naar mijn reiservaringen? Lees dan hier mijn blogs!
Fred van Doorn - Reisexpert

“Na mijn studie aan de NHTV (in mijn tijd heette het nog NWIT…) besloot ik een jaar lang op wereldreis te gaan. Dit ‘jaartje weg’ liep uiteindelijk uit tot bijna 3 jaar. Nog steeds beschouw ik deze periode als een van de mooiste ervaringen in mijn leven.

Deze reis vormde de aanleiding om deze schat aan ervaringen verder in praktijk te brengen. Na eerst een aantal jaren bij een touroperator en luchtvaartmaatschappij te hebben gewerkt, heb ik samen met een compagnon in 1993 Tico opgericht. In de beginjaren was Tico gespecialiseerd in het aanbod van vliegtickets wereldwijd en maatwerkreizen naar Latijns Amerika. Al gauw werd het aanbod uitgebreid naar andere exotische bestemmingen in Zuidelijk Afrika, Zuidoost-Azië, Oceanië en de Poolgebieden.

Mijn favoriete bestemmingen zijn Brazilië waar ik al ruim 30 jaar kom en mijn tweede ‘thuis’ is geworden, Namibië, Patagonië en Antarctica. Ik vind het nog steeds geweldig mijn reiservaringen te delen met anderen”.Reisexpert voor:

Gemma Hanrath - Reisexpert


“Het ‘reisvirus’ begon voor mij met een prachtige reis van 5 maanden door Midden-Amerika vlak na mijn afstuderen. Hierna had ik de smaak te pakken en volgde een periode als reisbegeleider van groepsreizen (onder andere ook voor familiereizen) en vele privé gemaakte reizen in Midden en Zuid-Amerika.

Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Tico als productmanager en is mijn reiservaring uitgebreid met enkele schitterende bestemmingen. Zo heb ik in Latijns-Amerika tijdens inspectiereizen onder andere Chili, Argentinië, Uruguay, Colombia, Ecuador, Costa Rica en Panama beter leren kennen. In Afrika volgde er prachtige reizen naar Botswana, Mauritius, Namibië en Zuid-Afrika en tijdens een Antarctica en een Arctic cruise heb ik kennis gemaakt met de poolgebieden. Ik ben nog steeds met veel plezier werkzaam als productmanager voor deze prachtige en afwisselende bestemmingen!

Bij Tico kan ik als productmanager mijn kennis van en liefde voor Latijns-Amerika, Zuidelijk Afrika, Mauritius, de Seychellen én de poolgebieden overbrengen en mijn uiterste best doen te zorgen voor onvergetelijk mooie reisprogramma’s en ervaringen.”

Bent u benieuwd naar mijn reiservaringen? Lees dan hier mijn blogs!

Jelisa Davids - Reisexpert

Bij een kampvuur, ergens in Swaziland in het jaar 2009 is mijn liefde voor reizen ontstaan. Ik was vrijwilligerswerk aan het doen en hoorde van andere reizigers verhalen over de mooiste plekken op aarde. Ik besloot toen dat ik na mijn studie op reis mocht gaan.

Ongeveer 5 jaar later was het zover, ik vertrok met mijn rugzak naar Zuidoost-Azië. De 3 maanden die ik in gedachten had, werden er uiteindelijk 6. Ik werd verliefd op de landen, het eten en de verschillende culturen! Eenmaal terug in Nederland besloot ik dat ik nog geen genoeg had van het reizen. Dit keer vertrok ik voor langere tijd naar Australië waar ik 6 maanden heb gewerkt en gereisd. Na Australië was het tijd om weer terug te keren naar Zuidoost-Azië. Het was net als thuiskomen, wat voelde dat fijn. Tijdens deze 9 maanden besloot ik dat ik niets liever wil dan mijn liefde voor het reizen en mijn reiservaringen delen met andere mensen. Zo kan ik er voor zorgen dat ook anderen van deze prachtige wereld kunnen genieten!

Mijn persoonlijke favorieten zijn Myanmar, Laos en Indonesië. Stuk voor stuk nog heel erg ongerept!

Bent u benieuwd naar mijn reiservaringen? Lees dan hier mijn blogs!

Zorgeloos op reis

Tico Reizen is aangesloten bij de Algemene Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Voor u als consument zijn dit de belangrijkste drie pijlers welke bijdragen aan een goed georganiseerde, veilige en onbezorgde reis. De ANVR draagt zorg voor een goede organisatie ter plekke, het SGR geeft u financiële garanties en het Calamiteitenfonds assisteert bij overmachtssituaties ter plaatse.

Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR)

Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR)

Tico Reizen (Kamer van Koophandel nummer 34187242) is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover.

Onze reizen worden aangeboden onder de ANVR-reizigersvoorwaarden, echter zijn enkele afwijkende Tico- reisvoorwaarden van toepassing welke expliciet in onze algemene reisvoorwaarden terug te vinden zijn. U kunt de ANVR-Reizigersvoorwaarden én de aanvullende Tico-reisvoorwaarden (welke afwijken van de ANVR-Reizigersvoorwaarden) vinden op onze website. U ontvangt onze reisvoorwaarden ook samen met uw eerste reisvoorstel.


Op het boekingsformulier, wat u op de laatste pagina's van uw reisvoorstel aantreft, dient u aan te geven dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met deze reisvoorwaarden.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en SGRZ

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en SGRZ

Tico Reizen (Kamer van Koophandel nummer 34187242) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Vanaf 1 juli 2018 zal de SGR enkel dekking bieden voor natuurlijke personen. Tico Reizen is daarom tevens aangesloten bij SGRZ. Hierdoor kunnen we ook zakelijke klanten (bedrijven en instellingen) dezelfde garanties bieden.

Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds

Tico Reizen (Kamer van Koophandel nummer 34187242) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een
    calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.”


Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte
abnormale gebeurtenis.


Onze Partners

Tico bestaat al ruim 20 jaar en heeft in die tijd een ruim aanbod aan betrouwbare partners verzameld. Niemand wil voor onaangename verrassingen komen te staan. Wij niet en u niet, zeker niet wanneer u op vakantie bent. Daarom werkt Tico samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, betrouwbare autoverhuurbedrijven en zorgvuldig geselecteerde lokale agenten die ons op de hoogte houden van de plaatselijke situatie. Door jarenlange, intensieve samenwerking met onze partners zijn wij in staat een hoogwaardige rondreis voor u samen te stellen.

Hieronder vindt u een overzicht van de partners waarmee wij samenwerken. Het totale aanbod aan leveranciers en partners is groter dan de vermeldingen die u hier aantreft. Onze partners verschillen per bestemming, maar kwaliteit staat voorop!

Luchtvaartmaatschappijen

Aerolineas Argentinas
Aerolineas Argentinas
Air France
Air France
Air Namibia
Air Namibia
British Airways
British Airways
Cathay Pacific
Cathay Pacific
Copa Airlines
Copa Airlines
Emirates
Emirates
Garuda Indonesia
Garuda Indonesia
Iberia Airlines
Iberia Airlines
KLM
KLM
LATAM
LATAM
Qantas Airways
Qantas Airways
Qatar Airways
Qatar Airways
Singapore Airlines
Singapore Airlines
South African Airways
South African Airways
Vietnam Airlines
Vietnam Airlines
TAP Portugal
TAP Portugal
Sky Airline
Sky Airline

Autoverhuurbedrijven

Europcar
Europcar
Asco
Asco
Hertz
Hertz
Localiza
Localiza
Sixt
Sixt
Thrifty
Thrifty

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat