Logo bg white

Individuele reizen op maat sinds 1993

Tico Reizen is een Nederlandse reisorganisatie gespecialiseerd in het samenstellen van goed verzorgde rondreizen voor indiduele reizigers naar diverse bestemmingen wereldwijd.

Expert in het ontzorgen

Tico Reizen organiseert reizen naar Latijns-Amerika, Afrika, Azië, Oceanië en de Poolgebieden. Het ontzorgen van onze reizigers staat voorop. Zij moeten onbezorgd kunnen genieten van het avontuur.

De Tico reisexperts

Ons team bestaat uit 4 reisexperts met stuk voor stuk vergaande passie voor reizen. Wij vinden het een genot om dagelijks met die passie bezig te zijn. En dat zult u merken in het contact.

Charissa Martens - Reisexpert


“In 2003 pakte ik het voor het eerst mijn rugzak en reisde ik voor mijn studie (NHTV, International Tourism Management & Consultancy) alleen richting Ecuador in Latijns-Amerika; het was de start van een zeer reislustig bestaan. Een jaar later schreef ik mijn scriptie op het Argentijnse platteland en woonde ik enige tijd in Buenos Aires. Latijns-Amerika had mijn hart gestolen. In de jaren na mijn afstuderen werkte ik enige tijd als reisleider voor één van Nederlands grotere reisorganisaties en reisde ik (ook privé) naar vele bestemmingen wereldwijd. Ik kwam er al snel achter dat mijn hart ligt bij de ontdekking van juist die unieke locaties en het delen van mijn ervaring met anderen. Sinds 2007 ben ik onderdeel van het kleine en zeer gedreven team van Tico en ben ik werkzaam als reisspecialist en productmanager voor vele bestemmingen. Het is fantastisch om altijd weer tot een uniek reisplan te komen!”Fraukje van Nes - Reisexpert


“Al van jongs af aan wist ik dat ik een wereldreis wilde maken en direct nadat ik het VWO had afgerond, reisde ik dan ook vol enthousiasme voor langere tijd af naar Midden-Amerika. Vanaf dat moment werd de drang om te reizen steeds groter en enkele maanden na thuiskomst vertrok ik dan ook voor een half jaar naar Australië & Zuidoost-Azië.

Begin 2013 ben ik, nadat ik de Hogere Hotelschool heb afgerond, aan de slag gegaan bij Tico. Tijdens mijn studie en nu ook voor Tico heb ik nog vele andere kortere, maar tevens zeer indrukwekkende reizen mogen maken. De reis voor Tico naar Nieuw-Zeeland is mij het meeste bijgebleven. Wat een ongekend mooi land! Daarnaast behoren ook Myanmar & Zuid-Afrika tot mijn favorieten en het is dan ook fantastisch om als productmanager voor Tico op dagelijkse basis te mogen werken met deze bijzondere reisbestemmingen.”Fred van Doorn - Reisexpert

“Na mijn studie aan de NHTV (in mijn tijd heette het nog NWIT…) besloot ik een jaar lang op wereldreis te gaan. Dit ‘jaartje weg’ liep uiteindelijk uit tot bijna 3 jaar. Nog steeds beschouw ik deze periode als een van de mooiste ervaringen in mijn leven.

Deze reis vormde de aanleiding om deze schat aan ervaringen verder in praktijk te brengen. Na eerst een aantal jaren bij een touroperator en luchtvaartmaatschappij te hebben gewerkt, heb ik samen met een compagnon in 1993 Tico opgericht. In de beginjaren was Tico gespecialiseerd in het aanbod van vliegtickets wereldwijd en maatwerkreizen naar Latijns Amerika. Al gauw werd het aanbod uitgebreid naar andere exotische bestemmingen in Zuidelijk Afrika, Zuidoost-Azië, Oceanië en de Poolgebieden.

Mijn favoriete bestemmingen zijn Brazilië waar ik al ruim 30 jaar kom en mijn tweede ‘thuis’ is geworden, Namibië, Patagonië en Antarctica. Ik vind het nog steeds geweldig mijn reiservaringen te delen met anderen”.Gemma Hanrath - Reisexpert


“Het ‘reisvirus’ begon voor mij met een prachtige reis van 5 maanden door Midden-Amerika vlak na mijn afstuderen. Hierna had ik de smaak te pakken en volgde een periode als reisbegeleider van groepsreizen (onder andere ook voor familiereizen) en vele privé gemaakte reizen in Midden en Zuid-Amerika.

Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Tico als productmanager en is mijn reiservaring uitgebreid met enkele schitterende bestemmingen. Zo heb ik in Latijns-Amerika tijdens inspectiereizen onder andere Chili, Argentinië, Uruguay, Colombia, Ecuador, Costa Rica en Panama beter leren kennen. In Afrika volgde er prachtige reizen naar Botswana, Mauritius, Namibië en Zuid-Afrika en tijdens een Antarctica en een Arctic cruise heb ik kennis gemaakt met de poolgebieden. Ik ben nog steeds met veel plezier werkzaam als productmanager voor deze prachtige en afwisselende bestemmingen!

Bij Tico kan ik als productmanager mijn kennis van en liefde voor Latijns-Amerika, Zuidelijk Afrika en de poolgebieden overbrengen en mijn uiterste best doen te zorgen voor onvergetelijk mooie reisprogramma’s en ervaringen.”

SGR en het Calamiteitenfonds

Tico is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Tico Reizen (Kamer van Koophandel nummer 34187242) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds

Tico Reizen (Kamer van Koophandel nummer 34187242) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een
    calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.”


Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte
abnormale gebeurtenis.


Onze Partners

Tico bestaat al ruim 20 jaar en heeft in die tijd een ruim aanbod aan betrouwbare partners verzameld. Niemand wil voor onaangename verrassingen komen te staan. Wij niet en u niet, zeker niet wanneer u op vakantie bent. Daarom werkt Tico samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, betrouwbare autoverhuurbedrijven en zorgvuldig geselecteerde lokale agenten die ons op de hoogte houden van de plaatselijke situatie. Door jarenlange, intensieve samenwerking met onze partners zijn wij in staat een hoogwaardige rondreis voor u samen te stellen.

Hieronder vindt u een overzicht van de partners waarmee wij samenwerken. Het totale aanbod aan leveranciers en partners is groter dan de vermeldingen die u hier aantreft. Onze partners verschillen per bestemming, maar kwaliteit staat voorop!

Luchtvaartmaatschappijen

Aerolineas Argentinas
Aerolineas Argentinas
Air France
Air France
Air Namibia
Air Namibia
Air Europa
Air Europa
Avianca
Avianca
British Airways
British Airways
Cathay Pacific
Cathay Pacific
Copa Airlines
Copa Airlines
Garuda Indonesia
Garuda Indonesia
Iberia Airlines
Iberia Airlines
KLM
KLM
LATAM
LATAM
Qantas Airways
Qantas Airways
Singapore Airlines
Singapore Airlines
South African Airways
South African Airways
Vietnam Airlines
Vietnam Airlines
TAP Portugal
TAP Portugal
Sky Airline
Sky Airline

Autoverhuurbedrijven

Europcar
Europcar
Budget
Budget

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat