Logo bg white

Ga met ons mee op reis!

Op deze pagina vindt u een verzameling van reiservaringen en informatieve artikelen geschreven door onze specialisten. Ga met ons mee op reis in deze interessante blogs en laat u inspireren!

Tegenwoordig kunt u ons ook vinden op YouTube waar wij verschillende video's uploaden van onze studiereizen.

01 mei 2019

Bezoek de eeuwenoude tempels van Angkor (Wat) in Cambodja

Grote kans dat het bezoek aan de wereldberoemde tempels van Angkor het hoogtepunt is tijdens je reis door Cambodja. Dat gold in ieder geval voor mij, maar ik hou dan ook enorm van tempels en de kalmte en vrede die ze uitstralen. Een bezoek aan de eeuwenoude tempels van Angkor was dan ook iets wat ik heel graag wilde doen tijdens mijn reis door Cambodja, en met mij duizenden andere toeristen! Dat is ook niet gek als je bedenkt dat het tempelcomplex het grootste religieuze monument ter wereld is!

Lees verder
Blank
Door: Jelisa Davids
15 maart 2019

De meest bijzondere accommodaties in Azië

Onze bestemmingen in Azië kennen veel mooie accommodaties, de één luxe, de ander zeer comfortabel en uniek. Azië specialist Jelisa heeft in deze blog de mooiste en meest bijzondere accommodaties voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
Blank
Door: Jelisa Davids
11 januari 2019

Bezoek Sigiriya, de unieke leeuwenrots in Sri Lanka

Eén van de hoogtepunten tijdens mijn reis door Sri Lanka was een bezoek aan de bijzondere leeuwenrots (Sigiriya). De rots die je van verre boven het landschap ziet uitsteken, kent een interessante geschiedenis. In de 5e eeuw na Christus stond bovenop de rots het paleis van koning Kassapa. Zo kon hij van 200 meter hoogte zijn koninkrijk bewonderen. Na zijn dood werd het een boeddhistisch klooster. Tegenwoordig vind je enkel nog de overblijfselen van het paleis en de paleistuinen rondom de rots. De leeuwenrots is naast een cultureel belang ook een prachtig natuurverschijnsel!

Lees verder
Blank
Door: Jelisa Davids
17 juli 2018

De Muang La Lodge: een oase van rust en comfort in Noord-Laos

Tijdens mijn inspectiereis door Noord-Laos bezocht ik de Muang La Lodge, gelegen in... Muang La. Al direct bij aankomst voelde het als thuiskomen. De vriendelijke mensen, de gezellige huisjes, de omgeving, de rust... hier kom ik mijn tijd wel door! Mijn verblijf in de Muang La Lodge was dan ook uiterst comfortabel en staat absoluut op nummer 1 tijdens mijn reis door het noorden van Laos!

Lees verder
Blank
Door: Jelisa Davids
29 mei 2018

Inspectiereis Myanmar, mijn hoogtepunten

Afgelopen maand mocht ik voor Tico een mooie inspectiereis maken door het authentieke Myanmar. Tijdens deze reis heb ik niet alleen de toeristische plekken zoals Bagan, het Inlemeer en Yangon bezocht, maar ben ik richting het platteland gereisd om de minder bekende plekken te ontdekken! Hieronder vind je de hoogtepunten van mijn inspectiereis door Myanmar:

Lees verder
Blank
Door: Jelisa Davids

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat