Logo bg white

Beste reistijd Myanmar

De beste reistijd voor een reis naar Myanmar is medio-oktober tot begin maart. In deze periode valt er weinig neerslag en het klimaat is mild en droog. In de hoger gelegen gebieden (waaronder het Inlemeer, Kalaw, Pindaya en Taunggyi) kan het in deze periode wel vrij fris zijn, zeker in de avond. De temperaturen kunnen dan dalen tot ca. 10-15 graden in de avond.

Beste reistijd Myanmar

Medio oktober t/m begin maart

De beste reistijd voor een bezoek aan Myanmar is medio-oktober tot begin maart. In deze periode valt er weinig neerslag en het klimaat is mild en droog. In de hoger gelegen gebieden (waaronder het Inlemeer, Kalaw, Pindaya en Taunggyi) kan het in deze periode wel vrij fris zijn, zeker in de avond. De temperaturen kunnen dan dalen tot ca. 10-15 graden in de avond.

Klimaat Myanmar

Medio oktober t/m begin maart
  • De koele winter loopt van november t/m februari

  • De hete en droge zomer loopt van maart t/m mei (met temperaturen oplopend tot wel 45 graden in de lager gelegen gebieden en de delta). Het is verstandig om in deze periode uw bezoeken in de ochtend en late namiddag te plannen. De stranden van Myanmar en de hooglanden zijn overigens wel prima te bezoeken in deze periode.

  • Het regenseizoen loopt van begin juni t/m september. Tijdens het regenseizoen dient u zeker in Yangon en omgeving én aan de kust rekening te houden met hevige regenval en in de maand juni zeer hoge temperaturen. Aan de kust zijn de meeste hotels zelfs gesloten tijdens dit regenseizoen. De noordelijke regio’s (Bagan, Inle Lake en Mandalay) zijn overigens wel prima te bezoeken gedurende het regenseizoen. U dient hier dagelijks (vooral in de namiddag) rekening te houden met een stevige regenbui, maar het regent doorgaans nooit de hele dag. Dit in tegenstelling tot het zuiden en de kustregio’s.
Blank

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat