Logo bg white

Praktische informatie Mauritius

Alle belangrijke reisinformatie Mauritius, voor u verzameld op één pagina.

Praktische informatie Mauritius

Op deze pagina treft u een overzicht aan van de belangrijkste informatie over de prachtige reisbestemming Mauritius. U kunt deze informatie gebruiken in aanloop naar of tijdens uw Mauritius reis.

Ligging van Mauritius

Mauritius is een mooi groen eiland gelegen in de Indische Oceaan. Het eiland is 65 km lang en 45 km breed en is hiermee 20 maal kleiner dan Nederland. Mauritius ligt 1.800 km ten oosten van het vasteland van Afrika en vormt samen met Rodrigues en Reúnion een eilandengroep genaamd de Mascarenen.

Blank

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Mauritius heeft u geen visum nodig. U kunt reizen met een geldig Nederlands of Belgisch paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na de vertrekdatum.

Vluchten naar Mauritius

Sinds oktober 2019 zijn directe vluchten komen te vervallen. U kunt alle dagen in de week vanuit Amsterdam met Air France / Air Mauritius via Parijs vliegen. Ook vluchten met Emirates (tussenstop in Dubai) behoren tot de mogelijkheden.

Duurzame keuzes

Met behulp van onze reizen kunt u veel unieks en prachtigs van wat de wereld te bieden heeft verkennen. Om dit nu en in de toekomst te kunnen blijven doen, streven wij ernaar de komende jaren de positieve uitwerking van iedere reis te vergroten door steeds meer duurzame reisonderdelen aan te bieden. Dit zonder de kwaliteit en luxe uit het oog te verliezen die u van Tico Reizen gewend bent. Leveranciers, excursies en accommodaties die de 3 P's op het gebied van duurzaamheid (People, Planet en Profit) hoog in het vaandel hebben staan, laten wij extra opvallen in ons aanbod door middel van een wereldbolletje.


In ons Mauritius aanbod vindt u op dit moment de volgende duurzame keuzes terug:


Accommodaties

wereldbolletje


Meer informatie over onze inspanningen de Tico reizen zo duurzaam mogelijk aan te bieden vindt u op de pagina 'Duurzaam reizen'.

Transfers of autohuur

Na aankomst op de luchthaven wordt u door een vertegenwoordiger van onze lokale agent ontvangen met een bordje met uw naam. U wordt met een comfortabele privé transfer naar uw eerste accommodatie gebracht. Wanneer u de reis baseert op een huurauto, zal op de luchthaven een auto opgeleverd worden. De meeste wegen zijn in goede staat en door het zelf rijden krijgt u een goede indruk van dit kleine groene eiland! Houdt u er wel rekening mee dat er links wordt gereden.

Blank

Taal

De officiële talen van Mauritius zijn Frans en Engels. Het Creools wordt daarnaast door de overgrote meerderheid van de bewoners van Mauritius gesproken.

Accommodatie

Mauritius kent vele prachtige accommodaties aan iedere kust. Voor ieder budget is een mooi verblijf te vinden. U kunt verblijven in een van de mooie resorts of kiezen voor een kleinschaligere accommodatie. De meeste resorts zijn breed opgezet en de accommodaties bevinden zich vaak in groene tuinen. Hierdoor voelen zelfs de grotere resort zelden massaal terwijl u veel keuze heeft aan faciliteiten, restaurants, stranden en zwembaden. Vaak zijn er vele extra’s inbegrepen zoals het gebruik van fietsen, tennisbanen, golfbanen, spa faciliteiten en surf- en snorkelmateriaal. Bij de meeste hotels is het ontbijt (en vaak ook het diner) inbegrepen. Optioneel kunt u kiezen voor een volpension of zelfs een all-inclusive verblijf. Wij zijn u graag van dienst met een mooi reisprogramma!

Blank

Kleding

De beste kleding om naar Mauritius mee te nemen is casual chique en uiteraard strandkleding. Voor het winter seizoen heeft u ook iets warmere kleding nodig voor de avonden. De meeste resorts hanteren voor het diner de dresscode ‘smart casual’. Slippers, korte broeken voor heren en zwemkleding zijn dan niet toegestaan voor het diner.

Valuta

De munteenheid in Mauritius is de Mauritian Rupee (MUR). De actuele koers kunt u vinden op de website: www.oanda.com. Op deze site kunt u een handig overzichtje uitdraaien met de huidige koersen die u mee kunt nemen op reis (kijk hiervoor bij de ‘Travel Exchange Rates’). Met dit overzichtje wordt het omrekenen tijdens uw reis erg makkelijk gemaakt.

Blank

Betalingsmogelijkheden

Het gebruik van een creditcard (met name Visa en Mastercard) is vrijwel overal geaccepteerd. Pinnen kan daarnaast op heel veel plaatsen. Het kan vlak na het verlaten van de aankomsthal op de luchthaven en bij alle grotere steden en toeristische centra.

Eten en drinken

De Mauritiaanse keuken wordt sterk beïnvloed door de Indiase en Creoolse keuken en ook de Chinese en Franse keuken zijn sterk vertegenwoordigd. Uiteraard is verse vis vaak terug te vinden op de kaart en is vers fruit overal te vinden. Langs de kant van de weg ziet u geregeld de Victoria Pineapple; een kleine, zoete ananas van het buureiland Reúnion. Het nationale drankje van Mauritius is rum. Het eiland produceert vele verschillende rumsoorten en u kunt bijvoorbeeld bij de Rhumerie de Chamarel meer leren over het productieproces.

Blank

Tijdsverschil

Tussen Nederland / België en Mauritius is er erg weinig tijdsverschil. Een jetlag zult u dus niet snel hebben na de heen- of terugreis! In onze zomermaanden is het 2 uur later in Mauritius, in onze wintermaanden is er 3 uur tijdsverschil.

Veiligheid

Reizen in sommige landen of streken kan risico’s met zich meebrengen. Mauritius staat bekend als veilig land, maar voor de meest up-to-date informatie met betrekking tot de veiligheidsrisico's verwijzen wij u graag door naar de website van de Rijksoverheid.

Gezondheid

Als reisorganisatie mogen wij geen concrete adviezen geven over vaccinaties, maar voor zover wij weten komt er géén malaria voor op Mauritius en zijn geen vaccinaties verplicht. Wel word een DTP en Hepatitis A vaccinatie aanbevolen. Omdat adviezen hieromtrent regelmatig wijzigen, verwijzen wij u voor specifieke en de meest up-to-date informatie graag door naar het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, GG&GD, Tropencentrum of uw huisarts.

Fooien

Het geven van fooien is niet verplicht, maar wordt uiteraard wel gewaardeerd. Bij restaurants is een fooi van 10 à 15% gangbaar. Bij hotels kunt u aan het einde van uw verblijf een ‘general tip’ achterlaten voor al het personeel. Voor de gidsen of chauffeurs tijdens geldt een indicatie van € 5 à € 7,50 per persoon per dag.

Religie

De belangrijkste godsdienst op Mauritius is het Hindoeïsme en verspreid over het hele eiland treft u ca. 150 tempels aan. Het christendom is met 30% van de bevolking de tweede religie.

Blank

Elektriciteit

De netspanning in Mauritius is 220 volt. U heeft een verloopstekker nodig, echter zijn er veel hotels met stopcontacten die voor ons direct bruikbaar zijn.

Mobiel bellen

U zal waarschijnlijk zo goed als overal op het eiland bereik hebben met uw mobiele telefoon. Wilt u er zeker van zijn dan u overal kunt bellen en gebeld kunt worden, dan kunt u het beste even contact opnemen met uw provider.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat